Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2020, 21:20
Čas čítania 0:31
Vl Mi

Koronavírus na Slovensku? Dvoch mužov s podozrením na nákazu previezli do nemocnice v Martine

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slováci boli v Číne.

Do Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline prišli vo štvrtok dvaja Slováci, ktorí mali po návrate z Číny príznaky koronavírusu. TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

„Splnili cestovateľskú anamnézu, čiže sa vyskytovali v oblasti, kde je vírus, a začali mať respiračné ťažkosti,“ vysvetlila.

Odporúčané
Svetová zdravotnícka organizácia WHO vyhlásila pre koronavírus stav globálnej núdze Svetová zdravotnícka organizácia WHO vyhlásila pre koronavírus stav globálnej núdze 30. januára 2020, 21:20


Muži podľa nej prišli do žilinskej fakultnej nemocnice pred 18. hodinou. „Na recepcii povedali, že boli v Číne a majú príznaky. Sestra to vyhodnotila ako podozrenie na koronavírus. Okamžite ich uzavreli vo vstupnej miestnosti, kde boli izolovaní a neprišli do kontaktu s inými pacientmi,“ doplnila hovorkyňa.

TV Markíza informuje, že počas pobytu v Číne mali navštíviť jedno z epicentier nákazy. V Žiline nemajú infekčné oddelenie, preto mužov previezli do nemocnice v Martine. Do sanitiek ich vyviedli zdravotníci v ochranných oblekoch. Podľa Markízy všetko prebiehalo v pokoji, na mieste nevznikla panika.

Domov
Zdieľať
Diskusia