Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2020, 21:20
Čas čítania 0:27
Vl Mi

Svetová zdravotnícka organizácia WHO vyhlásila pre koronavírus stav globálnej núdze

NEWS
Uložiť Uložené

Celosvetovo je už infikovaných vyše 8 000 ľudí.

Svetová zdravotnícka organizácia vo štvrtok vyhlásila stav zdravotnej núdze. Dôvodom je koronavírus, ktorý vypukol v čínskom Wu-chane. Za krátky čas sa nakazilo vyše 8 000 ľudí, prevažne v Číne, píše New York Times.  

Vyhlásenie WHO nemá právnu silu, má však slúžiť na to, aby upozornilo svet o tom, že je situácia vážna a treba ju brať na vedomie.

Odporúčané
Slovákov pri návrate z dovolenky zdržal koronavírus, 13 hodín strávili v lietadle, niekoľko ľudí dokonca muselo vystúpiť Slovákov pri návrate z dovolenky zdržal koronavírus, 13 hodín strávili v lietadle, niekoľko ľudí dokonca muselo vystúpiť 29. januára 2020, 14:07

Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Jeho inkubačná doba je v priemere desať dní; najkratšia registrovaná doba bola len jeden deň a najdlhšia 14 dní. Prípady nakazenia sú potvrdené už v najmenej 15 krajinách, pričom v Číne už vírusu podľahlo 170 ľudí.

Na ilustračnej snímke vydanej v januári 2020 koronavírus 2019-nCoV
Na ilustračnej snímke vydanej v januári 2020 koronavírus 2019-nCoV Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia