Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 17:25
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Kto si uťahoval z Jaroslava Haščáka, kým odpovedal na otázky novinárov? Na videu pred celým Slovenskom pripomenul kauzu Gorila

NEWS JAROSLAV HAŠČÁK
Uložiť Uložené

Umelec Peter Kalmus jedol banán počas toho, ako Jaroslav Haščák odpovedal na otázky novinárov.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku navštevuje od prvého pojednávacieho dňa v súvislosti s vraždou Kuciaka a Kušnírovej aj známy slovenský umelec Peter Kalmus z Košíc. „Do sály som sa dostal ako osobný priateľ rodiny Kuciakovcov a Zlatky Kušnírovej,“ povedal hneď minulý pondelok pre médiá a prítomný bol aj dnes 20. januára, kedy bola na programe výpoveď svedkov Jaroslava Haščáka a Norberta Bödöra.

Keď sa novinárom podarilo pred budovou Justičnej akadémie odchytiť po výpovedi šéfa Penty, Peter Kalmus sa postavil za neho tak, aby ho bolo dobre vidieť v zábere, vytiahol banán a začal ho za Haščákovým chrbtom pred médiami jesť. 

Jeho cieľom bolo poukázať na to, že Jaroslav Haščák je hlavným aktérom kauzy Gorila, ktorá naznačuje korupciu na najvyšších miestach a hovorí o podozreniach z tajného financovania strany Smer. 

Odporúčané
Záznam zo 4. dňa súdu s Kočnerom: Bödör poprel lustráciu Jána Kuciaka, Haščák potvrdil Kočnerovu snahu ovplyvňovať médiá Záznam zo 4. dňa súdu s Kočnerom: Bödör poprel lustráciu Jána Kuciaka, Haščák potvrdil Kočnerovu snahu ovplyvňovať médiá 20. januára 2020, 7:34

Haščák novinárom povedal, že sa nebude vyjadrovať ku niekoľkohodinovej nahrávke kauzy Gorila, ktorá nedávno uzrela svetlo sveta. Odmieta však, že by ku kauze neposkytol dôveryhodné vysvetlenia už predtým.


Trvá tiež na tom, že v súvislosti s nahrávkou Gorily ho nikto nevydieral. Vo veci údajnej nahrávky bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku s obžalovaným Marianom Kočnerom o kauze Gorila už podľa svojich slov vypovedal. „Nie som v stave sa teraz k tomuto vyjadrovať, práve preto, že prebieha vyšetrovanie,“ skonštatoval s tým, že to nie je o vyhýbaní sa odpovediam.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia