Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2019, 16:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aký je Zaklínač na Netflixe? Po prvom dieli môžeme povedať, že brutálny a verný knižnej predlohe

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Videli sme prvú časť Zaklínača. Ako ju hodnotíme?

O 9 ráno sme sa konečne dočkali. Netflix totiž na celom svete sprístupnil seriál Zaklínač. Či už s titulkami, alebo dabingom, naplno si môžeš vychutnávať poviedky z kníh Andrzeja Sapkowskiho aj na svojom monitore. My za sebou máme zatiaľ prvú epizódu a môžeme povedať, že sme spokojní. 

Henry Cavill je skvelý Geralt, úžasne pracuje s hlasom a po chvíli pozerania sa na neho už máme dojem, že iného herca naozaj nechceme. Do role bol zažratý, dlho sa na ňu pripravoval a do každej scény dáva maximum. V tomto prípade ani nevadí, že nemá veľmi vyvinutý herecký register na to, aby dostatočne predal všetky emotívne scény a dramatické dialógy. Koniec koncov ani Geralt ako Zaklínač nedokáže prejavovať emócie v takom rozsahu, ako bežní ľudia. Do tejto role sa však Henry hodí, vyzerá elegantne a zároveň nebezpečne a pri strete s Renfriinými mužmi bol dokonalý. 

Domov
Zdieľať
Diskusia