Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2019, 9:55
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Šťavnatá hovädzia hruď či trhané bravčové v burgri. Nová gastro prevádzka ponúka pravú Ameriku

Šťavnatá hovädzia hruď  či trhané bravčové v burgri. Nová gastro prevádzka ponúka pravú Ameriku
Zdroj: Smokin’ Bob Barbecue
GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL MÄSO
Uložiť Uložené

Ak miluješ mäso, garantujeme ti, že z tejto prevádzky hladný neodídeš. Otvorené majú každý deň od 11 až do 20.

Zarytí mäsožravci sa určite teraz potešia. Bratislava posledné dni prekvitá novými prevádzkami najrôznejších kuchýň a každou sezónou v hlavnom meste pribudnú chutné novinky. 


Nechali sme sa inšpirovať foodblogerom Čojem a išli sme navštíviť novovzniknutú prevádzku na konci Petržalky v Trch. Slnečnice Market, ktorá nesie zvučný názov Smokin’ Bob Barbecue.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čoje (@cojebratislava),

Plná tácka rôznych druhov mäsa

Z jednoduchej ponuky sme si vybrali z každého niečo a nakoniec sme skončili s plnou táckou voňavého mäsa, domácimi omáčkami či lákavými prílohami s pečivom. 

 
Čo špeciálne sa skrýva za názvom bistra? Viac nám už prezradil jeho majiteľ Robo, ktorý je v prevádzke takmer každý deň a dôkladne dohliada, aby všetko išlo ako hodinky.

Odporúčané
Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu Lacné obžerstvo v Bratislave? Nová prevádzka na Kollárku predvádza frajerinu 6. októbra 2019, 20:08
bbq
bbq Zdroj: Smokin’ Bob Barbecue


„Koncept je inšpirovaný Amerikou, kde je BBQ veľká vec, takmer až životný štýl. Predovšetkým v južných štátoch ako Karolína, Alabama, Tennessee či Texas. Najväčšou inšpiráciou je Texax. Náš Smokin’ Bob Barbecue je mixom všetkých druhov BBQ týchto štátov." 

Dlhé hodiny pečenia stoja za to

Kvalita a čerstvosť je v tomto prípade alfou a omegou. Mäso majú od slovenských farmárov a pripravuje sa v noci v špeciálnom smokeri dlhé hodiny na nízkej teplote s kúskami orechového dreva, ktoré mäso prevonia typickým dymom. Nie nadarmo prípravu mäsa testovali viac ako pol roka, aby sa dostali k tomu najlepšiemu spôsobu. 

Tácka plná mäsa na texaský spôsob. Pravé BBQ nájdeš už aj v Bratislave
Tácka plná mäsa na texaský spôsob. Pravé BBQ nájdeš už aj v Bratislave Zdroj: Smokin’ Bob Barbecue

Do novej prevádzky zavítali aj Američania, ktorí si vaj veľmi pochvaľovali, keďže to mali s čím porovnať. 

„V ponuke máme 4 druhy mäsa, hovädzia hruď-brisket, pulled-pork, morčacie prsia a bravčové rebrá. Zákazníci si môžu objednať aj burger, alebo len nakrájané mäsko s prílohami ako coleslaw, fazuľky, zemiakovo-majonézový šalát, pečený zemiak či listový šalát. Špecialitou sú aj naše omáčky a nakladané uhorky, ktoré si sami vyrábame. Klasický obed vyjde od 8 do 13 eur. Na prvý pohľad sa to možno nezdá, no jedlo je veľmi sýte.”

bbq
bbq Zdroj: Smokin’ Bob Barbecue

Otvorení celý týždeň

Otvorených ich nájdeš 7 dní v týždni vrátane nedele od 11-tej do 20-tej hodiny. Okrem šťavnatej texaskej pochúťky si tu môžeš pochutiť aj na slovenských remeselných pivách. Vegetariánsku ponuku tu nájdeš len ťažko, jedine že by prišiel niekto iba na prílohy. 

Odporúčané
Fašírkový burger či wrap. Novinku bratislavského street foodu privítajú aj vegetariáni Fašírkový burger či wrap. Novinku bratislavského street foodu privítajú aj vegetariáni 13. júla 2019, 17:20
bbq
bbq Zdroj: Smokin’ Bob Barbecue

Aj napriek stupňujúcemu vegánskemu trendu Slováci stále milujú mäso a to je aj to, čo Roba presvedčilo ísť so svojím ambicióznym projektom von. V budúcnosti nevylučuje, že sa Smokin’ Bob Barbecue ocitne aj na festivaloch alebo street-food eventoch. Držíme palce a určite sa ešte zastavíme. 

Viac info hľadaj na ich Instagrame.

Domov
Zdieľať
Diskusia