V dobe, keď väčšina ľudí vyhľadáva zdravšie alternatívy jedla, bolo pomerne odvážne otvoriť v Bratislave gastro, ktoré je presným opakom.
Bude to viac ako týždeň, čo na Kollárovom námestí v Bratislave ožila nová gastro prevádzka s dvojzmyseným názvom Friers.
Tesne po lete sme mali možnosť na sociálnych sieťach sledovať zvláštnu teasingovú kampaň, do ktorej boli zaintereovaní aj niekoľkí influenceri, čo rozhodne vzbudilo zvedavosť.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Aj tento projekt realizoval Jakub Jurkovič, ktorého meno sa spája so streetfoodom Ty Somaru. Ten si ľudia obľúbili nielen kvôli dobrému mexickému burritu, ale hlavne vďaka drzému humoru, na ktorý chce Jakub naučiť aj zákazníkov konceptu Friers.
Vyprážaný belgický fastfood
V dobe, keď väčšina ľudí vyhľadáva zdravšie alternatívy stravovania sa, bolo pomerne odvážne otvoriť v Bratislave gastro, ktoré je presným opakom. Obrovská fritéza je zapnutá celý deň a hranolky z nej vychádzajú ako na bežiacom páse.
„Vyprážané veci nie sú pre každého a na každý deň, ale chceli sme priniesť niečo nové a iné. V budúcnosti chceme robiť aj špeciály na grile, možno pridáme do ponuky aj nejakú tú quesadillu. Veľmi obľúbené sú momentálne vyprážané mozzarelly, takže dopyt po vegetariánskom určite je a chceme sa mu do istej miery prispôsobiť,” prezradil Jakub.
Chutné vyprážané pochúťky sú v Belgicku štandardom na každom rohu.
„Všetko je to vyrábané v Belgicku, tam sa zamrazí a dovezie sa sem. Pre začiatok sme vybrali niekoľko druhov, ktoré sme si mysleli, že by tu mohli ísť. V Belgicku to funguje ako u nás kebaby na každom rohu,” priblížil nám novinku Jakub.
Rozvoz aj o piatej ráno
Ich cieľovka je široká, no Friers zaisto priláka viac mladších ľudí či študentov, ktorí ocenia aj veľmi prijateľné sumy. Belgické hranolky si dáš za 3 eurá a obľúbené mozzarella sticks iba za 2,50 eur, ktoré sa stali od otvorenia absolútnym bestsellerom.
„Jemný mozzarella syr v chrumkavom cestíčku k tomu hranolky a samurai omáčka, to je presne tvoj život,“ nájdeš popis pod príspevkom na ich Instagrame.
Otvorené majú do hlbokej noci alebo skorého rána. Všetko však záleží od zákazníkov. Pripravuje sa rozvoz, ktorý by mal fungovať dokonca až do šiestej ráno.
„Chceme osloviť hlavne študentov, ale, samozrejme, aj starších. V noci po párty nechceš vyhodiť 10 eur za jedlo, a tak aj sumy sú tomu prispôsobené,“ prezrádza Jakub.
Sladké novinky
Okrem mäsitých pokrmov chce Friers prísť aj s niečím lahodnejším. Jakubovi stále behá po rozume mexická kuchyňa, a tak je viac ako možné, že si tu v dohľadnej dobe pochutíš aj na sladkom churros.
Otvorené 7 dní v týždni
Kamennú prevádzku na Kollárovom námestí majú otvorenú sedem dní v týždni a v lete, samozrejme, nechcú obísť ani festivaly či akcie. Friers, alebo ako sa sami nazývajú Frajeri, priestor prevádzky stále zveľaďujú, aby sa u nich každý cítil čo najlepšie.
Viac info hľadaj na ich Facebook stránke alebo Instagrame.