Ak miluješ mäso, garantujeme ti, že z tejto prevádzky hladný neodídeš. Otvorené majú každý deň od 11 až do 20.
Zarytí mäsožravci sa určite teraz potešia. Bratislava posledné dni prekvitá novými prevádzkami najrôznejších kuchýň a každou sezónou v hlavnom meste pribudnú chutné novinky.
Nechali sme sa inšpirovať foodblogerom Čojem a išli sme navštíviť novovzniknutú prevádzku na konci Petržalky v Trch. Slnečnice Market, ktorá nesie zvučný názov Smokin’ Bob Barbecue.
Plná tácka rôznych druhov mäsa
Z jednoduchej ponuky sme si vybrali z každého niečo a nakoniec sme skončili s plnou táckou voňavého mäsa, domácimi omáčkami či lákavými prílohami s pečivom.
Čo špeciálne sa skrýva za názvom bistra? Viac nám už prezradil jeho majiteľ Robo, ktorý je v prevádzke takmer každý deň a dôkladne dohliada, aby všetko išlo ako hodinky.


„Koncept je inšpirovaný Amerikou, kde je BBQ veľká vec, takmer až životný štýl. Predovšetkým v južných štátoch ako Karolína, Alabama, Tennessee či Texas. Najväčšou inšpiráciou je Texax. Náš Smokin’ Bob Barbecue je mixom všetkých druhov BBQ týchto štátov."
Dlhé hodiny pečenia stoja za to
Kvalita a čerstvosť je v tomto prípade alfou a omegou. Mäso majú od slovenských farmárov a pripravuje sa v noci v špeciálnom smokeri dlhé hodiny na nízkej teplote s kúskami orechového dreva, ktoré mäso prevonia typickým dymom. Nie nadarmo prípravu mäsa testovali viac ako pol roka, aby sa dostali k tomu najlepšiemu spôsobu.

Do novej prevádzky zavítali aj Američania, ktorí si vaj veľmi pochvaľovali, keďže to mali s čím porovnať.
„V ponuke máme 4 druhy mäsa, hovädzia hruď-brisket, pulled-pork, morčacie prsia a bravčové rebrá. Zákazníci si môžu objednať aj burger, alebo len nakrájané mäsko s prílohami ako coleslaw, fazuľky, zemiakovo-majonézový šalát, pečený zemiak či listový šalát. Špecialitou sú aj naše omáčky a nakladané uhorky, ktoré si sami vyrábame. Klasický obed vyjde od 8 do 13 eur. Na prvý pohľad sa to možno nezdá, no jedlo je veľmi sýte.”
Otvorení celý týždeň
Otvorených ich nájdeš 7 dní v týždni vrátane nedele od 11-tej do 20-tej hodiny. Okrem šťavnatej texaskej pochúťky si tu môžeš pochutiť aj na slovenských remeselných pivách. Vegetariánsku ponuku tu nájdeš len ťažko, jedine že by prišiel niekto iba na prílohy.

Aj napriek stupňujúcemu vegánskemu trendu Slováci stále milujú mäso a to je aj to, čo Roba presvedčilo ísť so svojím ambicióznym projektom von. V budúcnosti nevylučuje, že sa Smokin’ Bob Barbecue ocitne aj na festivaloch alebo street-food eventoch. Držíme palce a určite sa ešte zastavíme.
Viac info hľadaj na ich Instagrame.