Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
29. novembra 2016 o 8:05
Čas čítania 0:00
Simona M.

Parádny cheesecake so slivkami a makom, ktorý ti svojou chuťou rozhodne zlepší deň (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Cheesecaky sú skrátka úžasné. A táto jesenne ladená makovo-slivková verzia nie je výnimkou.

Asi ste si už stihli všimnúť, že zdravé verzie cheesecakov máme veľmi radi. Tým, že sa krémový syr nahradí tvarohom dostaneme do koláčika slušnú dávku bielkovín. Medzi našimi receptami nechýba napríklad tekvicový, makový s vyváženými nutričnými hodnotami či čokoládový s nízkym počtom sacharidov. V dnešnej verzii sme sa rozhodli využiť aj čerstvé ovocie. Súčasťou náplne je aj nemletý mak, ktorý sa ku slivkám perfektne hodí. Koláčik pomerne slušne zasýti, chutí parádne a makrá takisto nie sú vôbec zlé, takže stačí zohnať suroviny a šup do kuchyne.

INGREDIENCIE

na korpus

60g datlí

30g mandlí

120g ovsenej múky (rozmixované vločky)

15g kokosového oleja

1 ČL škorice

na náplň

500g jemného tvarohu

2 vajíčka

30g medu (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)

30g maku

300g sliviek

Parádny cheesecake so slivkami a makom, ktorý ti svojou chuťou rozhodne zlepší deň (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Ovsené vločky s mandľami si v mixéri rozmixujeme na múku. Do tejto zmesi pridáme škoricu a tekutý kokosový olej. Datle necháme chvíľku máčať v horúcej vode aby zmäkli. Následne ich aj s troškou vody rozmixujeme na pastu, ktorú pridáme k zvyšným surovinám. Túto zmes vtlačíme na dno tortovej formy (priemer 20cm) a dáme piecť 10 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme náplň, zmiešaním tvarohu s vajíčkami, medom (sladidlom podľa chuti) a makom. Slivky vykôstkujeme, prerežeme na polovice a naukladáme na predpečený korpus. Náplň nalejeme na slivky a pečieme ďalších 40 minút. Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke, aby nám pri krájaní nevytiekla šťava zo sliviek.

Parádny cheesecake so slivkami a makom, ktorý ti svojou chuťou rozhodne zlepší deň (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Parádny cheesecake so slivkami a makom, ktorý ti svojou chuťou rozhodne zlepší deň (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Parádny cheesecake so slivkami a makom, ktorý ti svojou chuťou rozhodne zlepší deň (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Parádny cheesecake so slivkami a makom, ktorý ti svojou chuťou rozhodne zlepší deň (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (z celkového množstva ich vyjde 10)

Kalórie: 184

Bielkoviny: 11g

Sacharidy: 23g ( z toho vláknina 2g)

Tuky: 6g

Domov
Zdieľať
Diskusia