Cheesecaky sú skrátka úžasné. A táto jesenne ladená makovo-slivková verzia nie je výnimkou.
Asi ste si už stihli všimnúť, že zdravé verzie cheesecakov máme veľmi radi. Tým, že sa krémový syr nahradí tvarohom dostaneme do koláčika slušnú dávku bielkovín. Medzi našimi receptami nechýba napríklad tekvicový, makový s vyváženými nutričnými hodnotami či čokoládový s nízkym počtom sacharidov. V dnešnej verzii sme sa rozhodli využiť aj čerstvé ovocie. Súčasťou náplne je aj nemletý mak, ktorý sa ku slivkám perfektne hodí. Koláčik pomerne slušne zasýti, chutí parádne a makrá takisto nie sú vôbec zlé, takže stačí zohnať suroviny a šup do kuchyne.
INGREDIENCIE
na korpus
60g datlí
30g mandlí
120g ovsenej múky (rozmixované vločky)
15g kokosového oleja
1 ČL škorice
na náplň
500g jemného tvarohu
2 vajíčka
30g medu (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
30g maku
300g sliviek
POSTUP
Ovsené vločky s mandľami si v mixéri rozmixujeme na múku. Do tejto zmesi pridáme škoricu a tekutý kokosový olej. Datle necháme chvíľku máčať v horúcej vode aby zmäkli. Následne ich aj s troškou vody rozmixujeme na pastu, ktorú pridáme k zvyšným surovinám. Túto zmes vtlačíme na dno tortovej formy (priemer 20cm) a dáme piecť 10 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme náplň, zmiešaním tvarohu s vajíčkami, medom (sladidlom podľa chuti) a makom. Slivky vykôstkujeme, prerežeme na polovice a naukladáme na predpečený korpus. Náplň nalejeme na slivky a pečieme ďalších 40 minút. Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke, aby nám pri krájaní nevytiekla šťava zo sliviek.
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 184
Bielkoviny: 11g
Sacharidy: 23g ( z toho vláknina 2g)
Tuky: 6g