Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2017 o 13:27
Čas čítania 0:00
Lenka V.

Nečakaj so svojimi predsavzatiami až do jari. Obuj si tenisky a choď športovať už teraz!

Uložiť Uložené

Behať v zime? Áno, je to možné a dokonca aj zdravé!

Napriek tomu, že zima je pre mnohých z nás obdobím relaxu, vareného vína, koláčov a rodiny, tento rok je čas nezaspať ako zimný medveď. Čakáte na 1. januára, aby ste nabehli do posilňovne a zmenili svoj život? Všetci predsa vieme, že s novoročnou opicou sa žiaden zázrak nekoná. Pre všetkých školopovinných začína skúškové obdobie, pre ostatných začína práca a nebudeme si klamať, začiatkom roka je vždy čo dobiehať. Nečakajte teda na nový rok, začnite už dnes!

 

Začínaj pomaly

Aj v tomto prípade platí, že pomaly ďalej zájdeš. Behajte malé úseky, postupne pridávajte kilometre a rýchlosť. 


Základ je obliecť sa naozaj dobre

 

Vrstvenie! Vedeli to už naši otcovia v časoch socializmu, keď chodili na horské chaty a bežky! Základ je veľa vrstiev! Oblečte sa tak, aby ste sa mohli hýbať a boli ste v teple. Vyberte si z množstva druhov funkčného oblečenia a prichystajte sa na zimu naozaj poriadne. V prípade, ak behávate po práci, nezabudnite na čelovku, prípadne baterku a samozrejme na nákrčník (muff).Ten je naozaj must have!

#spring #inair #runrun #vrakunskylesik #lovesun #konecne #teplo #haveanice #haveagoodday

Príspevok, ktorý zdieľa Lenka Včelová (@lilybee2024),

 

Obuv v zime nesmiete podceniť

 

Zima občas neprekvapí len slovenských cestárov, ale aj slovenských bežcov. Pokiaľ beháte po ceste, či lese, potrebujete pevnú obuv, v ktorej budete čeliť všetkým prekážkam aj šmykľavým povrchom. Ak chcete v súvislosti s behom do niečoho investovať, tým najdôležitejším sú určité bežecké tenisky. V slovenských e-shopoch a obchodoch nájdete už naozaj širokú ponuku, preto neváhajte a vyberte si.


Bezpečnosť nadovšetko

Behanie v zime je nebezpečné a nielen preto, že tí menej zdatní si dokážu natiahnuť stehenný sval. Pokiaľ beháte po ceste, nesmiete podceniť svoju viditeľnosť. Nezabudnite na bundu s všitými reflexnými prvkami, tie môžete nájsť taktiež na teniskách, legínach, či čiapke. Neváhajte a označte sa! Ide predsa nielen o vaše zdravie, ale aj o váš život.

Pite

Dostatok tekutín je dôležitý nielen v lete! Zoberte si fľašku zo sebou, prípadne tekutiny doplňte buď pred, alebo po behu. Áno, pitný režim je veľmi dôležitý aj v zime, napriek tomu, že naše telo si v zime vodu, tak prirodzene ako v lete, nepýta. Nečakajte, kým budete smädný, napite sa!

#2017年 #winter #随拍 #streetshot #shenyang #CN #runinwinter #photooftheday #igtoday #bluesky

Príspevok, ktorý zdieľa Jason Wu (@jason60706),

 

Rozvičte sa

Rozcvička a zohriatie vášho svalového (súčasného aj budúceho svalstva) tonusu je naozaj takmer tým najdôležitejším. Rozvičte sa ešte vo vnútri vášho bytu a hlavne v teple. Dajte si krátku rozcvičku, zohrejte si svaly a pripravte ich na to, čo ich čaká, odvďačia sa vám.

Dúfame, že sme ťa dostatočne motivovali! Tak skoč rovno do tenisiek a šup do terénu.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia