Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2019, 16:30
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Vo Francúzsku sa z oceánu vyplavil čistý kokaín. Úrady žiadajú, že ak drogy na pláži niekto nájde, má ich odovzdať

NEWS DROGY FRANCÚZSKO KOKAÍN
Uložiť Uložené

Ak si v Rennes a prechádzaš sa po pláži, môže sa stať, že nájdeš záhadný balík.

Vo Francúzsku sa stala celkom pozoruhodná vec. Občas sa na pláži objavia odpadky, ktoré nezodpovední turisti vyhodili z lode. Občas vyplaví mŕtvu rybu či iného živočícha. No a niekedy sa ľuďom podarí nájsť balíky plné drog. Presne to sa stalo v Rennes, momentálne ich analyzuje tamojšia polícia, píše The Guardian.

Podľa doterajších informácií vyplavilo z Atlantického oceána „značné množstvo“ kokaínu a iných drog. Podľa prokuratúry to je čistý kokaín – v takej forme sa nesmie užívať. Zároveň vyzývajú ľudí, aby ak balíčky našli, tak sa ich nedotýkali a okamžite zavolali políciu.

Odporúčané
Newyorskí policajti sa chválili s veľkým drogovým úlovkom. Išlo však o legálne konope, nie marihuanu Newyorskí policajti sa chválili s veľkým drogovým úlovkom. Išlo však o legálne konope, nie marihuanu 10. novembra 2019, 18:18

Ako ďalej informuje prokuratúra, balíky sa našli na viacerých plážach v horizonte 500 kilometrov. Napríklad na pláži Pornic v Loire-Atlantique bolo v nedeľu nájdených približne 14 kilogramov drog.

Dohromady sa úradom doposiaľ podarilo zaistiť 760 kg drog, ich hodnotu odhadli na 60 miliónov eur. Všetky boli zabalené do čiernej alebo svetlej fólie. Prokuratúra si myslí, že drogy pochádzajú z Južnej Ameriky.

Domov
Zdieľať
Diskusia