Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 15:12
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Ruská mačka bola príliš tučná. Jej majiteľ preto zohnal dvojníka, aby ju dostal do lietadla

NEWS LIETADLO RUSKO
Uložiť Uložené

Muž porušil bezpečnostné pravidlá, no na Facebooku sa dočkal najmä obdivu za svoju šikovnosť.

Cestovanie lietadlom nie je pre domáce zvieratá práve najpohodlnejší a najmenej stresujúci zážitok, no niekedy ich majitelia nemajú na výber. 

O jednom z najbizarnejších príbehov informuje ruský web RT. Mikhail Galin sa na moskovskom letisku Šeremetievo dozvedel, že jeho 10-kilová mačka je príliš tučná a priamo v kabíne môžu byť s cestujúcimi prepravované iba maximálne 8 kg zvieratá. 

Odporúčané
Manželia zostali v šoku. Letisková kontrola v ich kufri objavila živú mačku Manželia zostali v šoku. Letisková kontrola v ich kufri objavila živú mačku 26. októbra 2019, 9:21

Musela by tak putovať do batožinového priestoru, čo majiteľ odmietol, pretože sa obával, že by tam osem hodinový let neprežila. 

Galin sa tak následne pokúsil o malý podvod. Letenku vrátil a na Facebooku vyhlásil pátranie po podobne vyzerajúcej mačke, ktorá by však bola ľahšia. 

Na druhý deň sa vraj na letisko dostavil s dvoma mačkami. Na letiskovú váhu postavil ,,falošného dvojníka", ktorý testom pohodlne prešiel a následne ho vymenil za svojho milovaného Viktora. 

Úspešne sa tak dostal na palubu druhého letu, ktorý si už vďaka nalietaným míľam zaplatil rovno v biznis triede s luxusnou večerou v cene. 

Jeho príbeh si na Facebooku vyslúžil hlavne pozitívne reakcie, no to nič nemení na fakte, že ide o obchádzanie pravidiel.

Pár kilogramov v prípade jednej mačky veľký rozdiel nespraví, no maximálne hmotnosti pre batožinu pasažierov sú v letectve dôležité aj z hľadiska bezpečnosti. Pilot totiž musí vedieť vyrátať hmotnosť, s akou lietadlo štartuje a výrazné preťaženie môže spôsobiť, že letisková dráha bude zrazu príliš krátka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia