Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2019, 7:35
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Ďalšie nebeské divadlo už 11. novembra: Znovu uvidíme planétu Merkúr, bude sa presúvať popred Slnko

TECH NASA SLNKO VESMÍR
Uložiť Uložené

Celý presun Merkúru popred Slnko bude trvať od 13:35 do 19:04.

NASA potešila fanúšikov nebeských šou správou o ďalšej príležitosti, ktorú by si nemali nechať ujsť. Už 11. novembra 2019 budeme svedkami presunu planéty Merkúr popred Slnko. Celý pohyb by mal trvať 5,5 hodiny.

NASA kladie dôraz na správne vybavenie

Takmer kdekoľvek na planéte si budeš môcť nebeské vystúpenie pozrieť. NASA však varuje pred ostrým slnečným svetlom: „Priamy pohľad na Slnko, alebo pohľad cez teleskop môže spôsobiť závažné a trvalé následky.  Bez solárneho filtra sa preto radšej na Slnko nepozeraj.

Odporúčané
Bývalý vedec z NASA je presvedčený, že pred 40 rokmi našli známky života na Marse. NASA to popiera Bývalý vedec z NASA je presvedčený, že pred 40 rokmi našli známky života na Marse. NASA to popiera 18. októbra 2019, 8:14

Bez teleskopu toho veľa neuvidíš, vzhľadom na to, aký maličký je kvôli vzdialenosti Merkúr. Môžeš však vyskúšať miestne planetáriá, v ktorých si možno budeš môcť tento jav pozrieť.

Domov
Zdieľať
Diskusia