Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2015, 21:39
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dokument o Amy Winehouse od tvorcov Sennu odkrýva život jednej z najtalentovanejších speváčok

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Amy. Tak sa bude volať dokumentárna snímka zachytávajúca vzostup jednej z najtalentovanejších speváčok vôbec.

V prípade, že vám je meno Asif Kapadia cudzie, necíťte sa blbo. Ja som taktiež zabudol na meno režiséra, ktorý pre nás vytvoril a „zostrihal“ život Ayrtona Sennu, jedného z najväčších pretekárov Formuly 1, v geniálnom dokumente s názvom Senna. Po neznámom krátkometrážnom Odyssey sa rozhodol pustiť do Amy Winehouse, teda, pustiť sa do prípravy dokumentu o jej živote, no najmä jej vzostupe a páde. Tomu predchádzali útoky médií do jej súkromia, čo len posilnilo jej búrlivý život. Jedna z najtalentovanejších speváčok na svete upadla drogám a alkoholu a všetci dobre vieme, kam to viedlo. V Hollywoode fúka každý, no a občas vetrík zaveje neslávne známy hviezdny život aj k iným umelcom. Niekto to zvládne, niekoho to zruinuje. 

Amy, ako sa tento projekt nazýva, uzrie svetlo sveta v lete 2015, len pár mesiacov po dokumente o Kurtovi Cobainovi (ten si odbije premiéru už o týždeň). O čom bude? Asif sa rozhodol sledovať jej začiatky, prvé pokusy o naspievanie skladieb reflektujúcich samú seba, mnohokrát veľmi úprimných. Jej úspech pritiahol ale médiá, ktoré taktiež zapríčinili jej pád. Amy umrela v júli 2011. 4 roky po jej smrti budeme svedkami doteraz nevidených záberov, neuverejnených piesní a množstva informácií z jej života, o ktorých existencii sme doteraz nevedeli. 

Dokument o Amy Winehouse od tvorcov Sennu odkrýva život jednej z najtalentovanejších speváčok
Domov
Zdieľať
Diskusia