Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2015, 13:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kevin Feige si pre Marvel vydobyl u Disneyho väčšiu voľnosť

FILMY A SERIÁLY KEVIN FEIGE MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ike Perlmutter už nebude nad Kevinom Feigom. Mozog Marvel Studios sa bude zodpovedať už len šéfovi Disney.

Už od roku 2009, kedy Disney kúpilo Marvel Entertainment za 4 miliardy dolárov (rovnako tak kúpili Lucasfilm za 4 miliardy), sa šéf Marvel Studios, Kevin Feige, rovnako ako terajší šéf televíznej divízie, Jeph Loeb, zodpovedali Ike Perlmutterovi (viac o osobnostiach a histórii, ako i o nebankrote Marvelu sa dočítate tu). To sa ale mení, teda, minimálne pre Kevina Feiga. Ike bol tvrdý šéf, ktorý to zamestnancom rozhodne neuľahčoval, držal nad nimi prísnu ruku, udával mantinely a rozhodne sa s ním nepracuje ľahko. Feige, producent každého filmu z MCU, kreatívny mozog Marvel Studios, sa postaral o to, aby filmová divízia prešla spod kontroly Perlmuttera pod drobnohľad Alana Horna, predsedu Walt Disney Studios. Ten zároveň dohliada na Pixar, Walt Disney Animation Studios, Lucasfilm či Walt Disney Pictures.

Ťažko povedať, čo to znamená pre MCU, Feiga a divákov ako takých. Jednoznačne pôjde o krok vpred, keďže Feige by takýto významný krok neurobil bezdôvodne. Očakávať môžeme väčšiu tvorcovskú voľnosť, menej komplikované dohadovanie o zmluvách pre hercov a uľahčenie ďalších dôležitých problémov a otázok preprodukcie jednotlivých snímok. Jeph Loeb, hlava televíznej divízie (Agents of SHIELD, Agent Carter, Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones, The Defenders...) sa ale naďalej bude zodpovedať Perlmutterovi. Čo myslíte, odzrkadlí sa táto zmena výrazne aj na filmoch a na chode Marvel Studios?

Domov
Zdieľať
Diskusia