Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2016, 14:16
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Aký starý bude Han Solo v samostatnom filme?

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Han je síce iba jeden, ale snáď si zvykneme.

Dúfam, že Star Wars s podtitulom The Force Awakens už týmto dňom videli naozaj všetci (samozrejme, okrem fanúšikov z Číny, ktorým to prvé zhliadnutie trocha závidím, ale takí nás asi nečítajú). Opar z nás už pomaly opadá, a tak sa môžeme sústrediť na ďalšie filmy, ktoré nám v priebehu rokov Disney prinesie. O najbližšom, Rogue One, vám kolega už priniesol rozsiahly článok, my sa skôr pozrime na projekt, o ktorom je zatiaľ na internete informácii ako šafránu - zatiaľ nepomenovanom filme mapujúcom život Han Sola z dielne Phila Lorda a Chrisa Millera. Obsadiť tak legendárnu postavu nie je nič jednoduché a podľa toho, čo vieme, sa tvorcovia spočiatku rozhodovali až spomedzi 2 500 hercov. Známí či neznámi, táto rola môže buď otvoriť, alebo naopak zabuchnúť dvere do nekompromisného Hollywoodu. Nebudem však zase priveľmi skeptický, veď príkladom môžu ísť aj napríklad roly Batmana či iných superhrdinov. Kruh sa však potrebuje zúžiť a preto nás najviac zaujímalo, aký starý bude Han a kde konkrétne v časovej osi sa nachádzame.

Aký starý bude Han Solo v samostatnom filme?
 

Scenárista Lawrence Kasdan (The Empire Strikes Back, Return of the Jedi) uviedol pár vecí na pravú mieru: „Film nebude štylizovaný do podoby ako: Tu sa Han narodil a takto bol vychovávany a podobne.' Myslím, že bude skôr o tom, aký bol 10 rokov pred A New Hope a možno ešte trochu skôr. Legendárny japonský režisér Kurosawa povedal, že hrdinovia sú tí, ktorí sa stále menia a záporáci tí, ktorí sú uzamknutí a stuhnutí v podobe, o akej sú presvedčení. Práve Harrison v The Force Awakens zosobňuje niekoho, kto vo svojom vnútri nemá jasno."

Harrison mal pri natáčaní A New Hope 35 rokov, to znamená, že herec by sa mal vekovo približovať viac k dvadsiatke, ako ku Kristovým rokom (tým narážam na teórie o obsadení Chrisa Pratta, ktorý má momentálne 36 rokov). Taktiež nie je stále jasné, či si film bude niečo brať z knižnej trilógie, ktorá tak isto sleduje život Hana od jeho mladosti. Času je do 25. mája roku 2018 habadej a môžete si byť istí, že vás budeme pozorne informovať. Dovtedy nám však nedá sa neopýtať. Kto myslíte, že zosobní postavu Hana? Nájde sa niekto taký, kto má dostatočnú charizmu na to, aby sa mu vyrovnal?

Domov
Zdieľať
Diskusia