Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2016, 15:42
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Guillermo del Toro začal natáčať mysterióznu fantasy drámu z obdobia studenej vojny

FILMY A SERIÁLY GUILLERMO DEL TORO
Uložiť Uložené

Ak všetko dobre dopadne, tak by sme mohli dostať niečo ako Stranger Things v typickom Guillermovskom šate.

Myslíme, že nebudeme klamať ,ak povieme, že voči štartu tohto projektu sme boli trocha skeptickí. Nie preto, že by sme Guillermovi nedôverovali, ale jeho meno sa jednoducho spájalo už s toľkými projektami, že sme si naozaj dávali pozor. Je to jednoducho snílek a o to viac nás teší, keď sa k niečomu nakoniec naozaj dokope (respektíve mu to odklepne štúdio). Tak či onak The Shape of Water oficiálne začína svoju produkciu a my si teda zrekapitulujeme všetky náležitosti. Oficiálny popis hovorí o mysterióznom a magickom príbehu odohrávajúcom sa na pozadí éry studenej vojny v Amerike okolo roku 1963, no my sme vám už v staršom článku priblížili aj podrobnejšie infošky poletujúce svetom filmu. Tie opisujú dej, a to konkrétne tak, že sa bude točiť okolo nemej vrátničky Elisy pracujúcej v laboratóriu, ktoré je domovom obojživelného muža. Tá však k nemu cíti niečo viac a preto ho vypustí von zo zajatia, do nebezpečného okolitého sveta. Vieme, že bradatý Mexičan rád spájal historické udalosti s fantasy príbehom a zatiaľ mu to vyšlo na jednotku. On sám tento film opisuje ako veľmi osobný a iba dizajnovaním kreatúry vraj strávil deväť mesiacov, čo sa mu ešte nestalo.

Odporúčané
RECENZIA: Nightmare Alley RECENZIA: Nightmare Alley 7. februára 2022, 18:30

Zasadne síce za kameru, no podieľal sa aj na scenári, s ktorým mu pomohla Vanessa Taylor (Divergent) a my sa modlíme, nech to nebude krok vedľa. Vo filme si zahrajú Michael Shanon (Man of Steel), Richard Jenkins (Jack Reacher), Lauren Lee Smith (C.S.I.: Kriminálka Las Vegas), Sally Hawkins (Godzilla), Doug Jones (Guillermov starý známy, ktorý si opäť zahrá monštrum - napr. Abe Sapien z Hellboya), Octavia Spencer (The Help) či Michael Stuhlbarg (Seven Psychopaths). Ak všetko dobre dopadne, premiérovať by to mohlo pod záštitou Fox Searchlight Pictures v priebehu roka 2017

Guillermo del Toro začal natáčať mysterióznu fantasy drámu z obdobia studenej vojny
Zdroj: Fox Searchlight

Domov
Zdieľať
Diskusia