Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2017, 21:29
Čas čítania 0:00
Ján A.

Pozoruhodné video odkrýva priebeh znovuzrodenia veľkoadmirála Tarkina pomocou špeciálnych efektov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Sledujte duel CGI versus realita!

Nemalé množstvo divákov bolo rozčarované z vizuálneho stvárnenia veľkoadmirála Tarkina, ktorého sme videli v znamenitom filme Rogue One: Star Wars Story. Podľa našej redakcie však ide o pomerne impozantný úspech v kapitole špeciálnych efektov. Prostredníctvom kombinácie technológii motion-capture a CGI mohol anglický univerzál Guy Henry (Hercule Poirot, Harry Potter and the Deathly Hallows, V for Vendetta) vstúpiť do tela Tarkina, a tak priviesť k životu obľúbenú temnú postavu starej trilógie. V minulosti priniesol túto rolu na plátna kín herec Peter Cushing, ktorý však zomrel už dávnejšie. Procesu oživenia výrazne dopomohol samotný G. Henry, ktorého spája so starším kolegom spoločná rola. Obaja stvárnili postavu Sherlocka, pričom Henry čerpal mnoho cenných informácii práve od skúsenejšieho kolegu. Práve vtedy veľmi dôkladne naštudoval Cushingovo umenie, preskúmal jeho mimiku a súčasne začal tohto herca obdivovať. Aj to sú dôvody, pre ktoré Henry súhlasil s podpisom zmluvy.

Úspech Rogue One potvrdzuje aj nominácia na Oscara v kategórii za najlepšie vizuálne efekty. Konkurenciu mu budú v tejto skupine robiť filmy Deepwater Horizon, Doctor Strange, The Jungle Book a Kubo and the Two Strings. Skúsili by ste si tipnúť víťaza? V priloženom videu nižšie nájdete stručný priebeh zmŕtvychvstania veľkoadmirála Tarkina. Na záver ešte prinášame jednu novinku. Spin-off zo sveta Star Wars uvidíme už čoskoro na Blu-ray, Blu-ray 3D a DVD. Tešte sa teda na dátum 4. apríla 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia