Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2017, 11:26
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Po skvelom horore It dostanú fanúšikovia Stephena Kinga ďalšiu jeho celovečernú adaptáciu. Ktorú predlohu si filmári vybrali tentokrát?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalší mrazivý príbeh majstra hororu sa derie na filmové plátna.

Fanúšikovia Stephena Kinga majú ďalší dôvod na radosť. Adaptácia jeho románu It dopadla výborne a momentálne borí jeden finančný rekord za druhým, niet teda divu, že tvorcovia sa obzerajú po ďalších literárnych dielach tohto hororového mága. Voľba tentokrát padla na Kingovu poviedku Suffer the Little Children z roku 1972. Poviedka vyšla aj v českom preklade v knihe Noční můry a snové výjevy 1: Dolanův cadillac a rozpráva znepokojivý príbeh učiteľky Emily Sidley, ktorá si uvedomí, že deti v jej triede sa začínajú správať veľmi zvláštne. Zdá sa, že nejde o žiadnych roztomilých školákov, ale že sa v nich skrýva niečo omnoho desivejšie a temnejšie. Ako sa však proti tomu postaviť?

Po skvelom horore It dostanú fanúšikovia Stephena Kinga ďalšiu jeho celovečernú adaptáciu. Ktorú predlohu si filmári vybrali tentokrát?
Zdroj: Warner Bros.

Réžie a scenára pripravovaného filmu sa chopí Sean Carter, autor hororu Keep Watching, ktorý ešte čaká na svoju premiéru. Zatiaľ nie je známe, kedy by sa malo začať nakrúcať. Uvidíme, či sa Carterovi podarí pomerne krátku poviedku dostatočne a zmysluplne rozvinúť do celovečernej podoby.

Posledné mesiace sú na adaptácie diel Stephena Kinga pomerne bohaté. Seriálová verzia The Mist a očakávaná Temná veža síce ani zďaleka nenaplnili očakávania, fanúšikovia však dostali solídnu náplasť v podobe spomínaného hororu It. Tento rok nás ešte čaká netflixovská adaptácia Kingovho románu Geraldova hra od režiséra Mikea Flanagana (Oculus, Hush), budúci rok sa zase bude niesť v znamení zaujímavo vyzerajúceho seriálového projektu Castle Rock od spoločnosti Hulu, na ktorom pracuje aj J. J. Abrams.

Domov
Zdieľať
Diskusia