Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2018, 15:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bude Ready Player One obsahovať aj odkazy na Star Wars? Steven Spielberg priznal, že niektoré práva sa mu nepodarilo získať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Epické sci-fi dorazí už koncom tohto mesiaca. Na aké odkazy sa fanúšikovia môžu tešiť?

Nie je žiadnym tajomstvom, že epické sci-fi Ready Player One od Stevena Spielberga bude výrazne hrať aj na nostalgické struny. Pozorní diváci sa tak môžu tešiť na plno easter eggov a odkazov k rôznym klasikám 80. a 90. rokov.

Producenti a Warner Bros. strávili celé tri roky zháňaním práv na rôzne herné a filmové postavy, na ktoré chceli v Ready Player One odkazovať.

Bude Ready Player One obsahovať aj odkazy na Star Wars? Steven Spielberg priznal, že niektoré práva sa mu nepodarilo získať
Zdroj: Warner Bros.

Adaptácia románu Ernesta Clinea sa totiž odohráva vo virtuálnej realite OASIS, kde môžu ľudia žiť svoje fantazijné životy inšpirované televíznou, filmovou a hernou popkultúrou.

Dočkáme sa odkazov na Batmana, Jurský Park, Supermana, Back to the Future, The Lost Boys, The Breakfast Club, WarGames, Dunu, Ghostbusters či Irong Gianta a Harley Quinn.

Steven Spielberg však prezradil, že sa im nepodarilo získať práva na Star Wars filmy, čo viacerých fanúšikov trochu sklamalo. Režisér však upresnil, že tým mienil len nové filmy produkované Disneyom. Odkazy na staršie epizódy Star Wars by sme teda v Ready Player One mali byť schopní vystopovať.

Zároveň ale pripustil, že sa našlo aj zopár titulov, ktorých práva sa im nepodarilo získať, čo sa týka napríklad Ultramana či Blízkych stretnutí tretieho druhu. Druhý menovaný film pritom režíroval sám Spielberg! Samozrejme, stále je možné, že Ready Player One dostane sequel, takže sa zvyšných diel možno dočkáme v ňom.

Či ale vznikne, to bude záležať najmä na tržbách. Prvé ohlasy kritikov sú už na svete, takže nám neostáva nič iné, len si počkať na premiéru. Do našich kín dorazí Spielbergova novinka už 29. marca (březen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia