Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2019, 19:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Superman ako vraždiace monštrum? Horor od režiséra Strážcov Galaxie ukáže temnú stránku mladého superhrdinu

Superman ako vraždiace monštrum? Horor od režiséra Strážcov Galaxie ukáže temnú stránku mladého superhrdinu
Zdroj: Sony Pictures Releasing
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vieš si predstaviť, ako by to dopadlo, keby mladý Clark Kent prešiel na stranu zloduchov?

Hororová novinka Brightburn síce nie je žiadnou komiksovou adaptáciou „zlého Supermana“, ale už len z náhľadu traileru musí byť každému divákovi jasné, že príbeh superhrdinského chlapca je k životu Clarka Kenta veľmi podobný. Aspoň teda čo sa jeho začiatkov týka.

Brandon Breyer (Jackson A. Dunn) je tak ako Clark Kent mimozemským cudzincom, ktorého sa ujme rodinka pozemšťanov. Napriek ich snahe sa ale narozdiel od Clarka Kenta z Brandona stane zabijak, ktorý svoje nadprirodzené schopnosti rozhodne nevyužíva na ochranu slabších. Dokáže mladého zabijaka s abnormálnou mocou vôbec niekto zastaviť?

Podoba so životom Clarka Kenta je natoľko očividná, že bude popravde celkom náročné vnímať mladého Brandona inak, než alternatívnu verziu Clarka Kenta. To ale koniec koncov príliš nevadí, pretože krvavé besnenie zlého dvojčaťa Supermana by sme si s radosťou pozreli.

Vo výsledku môže byť Brightburn zaujímavým žánrovým mixom, ale taktiež nepodareným experimentom. V každom prípade by sme ale snímke dali šancu. Z produkčného hľadiska sa o film postaral James Gunn (Guardians of the Galaxy) a scenár napísali jeho bratia Mark a Brian. Réžia pripadla na plecia Davida Yarovesky (The Hive).

Okrem mladého Jacksona A. Dunna vo filme uvidíme hercov, ako Elizabeth Banks, Meredith Hagner či David Denman. V slovenských kinách by sa mala superhrdinská hororová snímka objaviť 20. júna (červenec) 2019. Českí diváci sa Brightburn dočkajú už o niečo skôr, a to konkrétne 23. mája (květen).

Domov
Zdieľať
Diskusia