Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2019, 10:10
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena

TECH SMARTFÓNY XIAOMI
Uložiť Uložené

Mobil slúži skôr ako technologický koncept, za 2 550 eur si ho zrejme veľa ľudí nekúpi.

Trendom roka 2019 mali byť smartfóny so skladacími displejmi, no Huawei aj Samsung majú s výrobou takejto technológie stále veľa starostí

Xiaomi sa preto rozhodlo ísť vlastnou cestou a predstavilo model Mi Mix Alpha, ktorý síce nerozložíš, no displej je doslova omotaný okolo celého tela.  

Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena
Zdroj: mi.com

Obrazovka teda pokrýva takmer celú prednú stranu, boky aj chrbát, len s výnimkou tenkého prúžku, do ktorého boli vsadené fotoaparáty.

Na papieri sa teda čínske PR môže chváliť 180 % screen-to-body ratiom. Otázkou zostáva... Načo? 

Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena
Zdroj: mi.com

Displej je podľa Techcrunch.com krytý mimoriadne odolným safírovým sklom, ktoré iní používajú iba na šošovky objektívov. Rám tvorí keramika a titánová zliatina vyvíjaná v leteckom priemysle. 

Aj zvyšok výbavy je podobne ultimátny. Spomínaný foťák má základný senzor s až 108-megapixelovým rozlíšením, pričom mu po vzore dnešnej konkurencie asistuje aj 20 Mpix širokouhlý a 12 Mpix tele-fotoaparát pre zoomovanie. 

Mi Mix Alpha podporuje siete 5G, nové prostredie MIUI 11 a beží na špičkovom Snapdragone 855+ s neuveriteľnými 12 GB RAM a 512 GB úložiskom pre súbory. 

Obrovský omotaný displej bude poháňať 4 050 mAh batéria. Samozrejme, háčikom zostáva cena

Odporúčané
Samsung konečne začne predávať svoj skladací mobil. Prvý pokus bol fiaskom Samsung konečne začne predávať svoj skladací mobil. Prvý pokus bol fiaskom 5. septembra 2019, 18:10

V domovskej Číne sa Xiaomi Mi Mix Alpha začne v decembri predávať za 19 999 jüanov, čo je v prepočte viac než 2 550 eur. Po zarátaní daní a dovozných poplatkov do Európy možno počítaj skôr s trojkou. Navyše, vyrobená bude len hŕstka kúskov.

Telefón tak slúži skôr ako prezentácia schopností a ideí dizajnérov spoločnosti než reálny pokus zamiešať karty na trhu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia