Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2019, 20:45
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Do Jupitera narazil neznámy objekt, spôsobil výbuch o rozmeroch Zeme

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

7. augusta sa podarilo na video zachytiť zaujímavý vesmírny jav.

Jupiter je najväčšou planétou slnečnej sústavy a počas posledných týždňov ho môžeš vidieť aj na našej nočnej oblohe. Konkrétne na juhovýchode – ak máš aj lepší fotoaparát či ďalekohľad, spozoruješ aj tri z množstva jeho mesiacov. Čo si však určite nevidel, bol náraz veľkého telesa do tejto monštruóznej planéty, o ktorom informuje cnet.com.

Ethan Chappel, amatérsky astronóm, spozoroval prostredníctvom svojho vlastného teleskopu na jeho povrchu veľký záblesk, ktorý značí pravdepodobne náraz veľkého telesa (asi asteroid, čaká sa na potvrdenie iného pozorovania). Vzhľadom k rozmerom Jupitera nešlo o nič malé, ale výbuch o veľkosti rovno celej našej planéty.

Vesmír je preplnený rôznymi telesami, ktoré do seba neustále narážajú, no tento prípad je zaujímavý práve svojím rozmerom. Pokochaj sa teda pohľadom, ktorý si na vlastné oči nikdy nevychutnáš.

Domov
Zdieľať
Diskusia