Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2019, 14:46
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Sony predstavilo mini klimatizáciu, ktorú si počas horúčav zastrčíš do trička a chladíš sa cez aplikáciu

TECH
Uložiť Uložené

Tento gadget v aktuálnych horúčavách určite privítaš.

Sony predstavilo revolučný vynález, ktorý sa ti bude hodiť nielen do veľkých horúčav, ale tiež do chladných dní. Ide o malú prenosnú smart klimatizáciu „do vrecka“ o veľkosti malého telefónu s názvom Reon Pocket. Nenosíš ju však vo vrecku, ale zastrkáva sa do špeciálneho trička vzadu za krk.

Stránka First Flight uvádza, že zariadenie sa ovláda smartfónom prostredníctvom technológie Bluetooth. Jednoducho si stiahneš aplikáciu a nastavuješ požadovanú teplotu. Nielenže ochladzuje, ale tiež zohrieva. Na jedno nabitie by mala prenosná klimatizácia vydržať až 24 hodín, pričom na plné nabitie jej stačia dve hodiny prostredníctvom konektoru USB-C.

85-gramové zariadenie využíva termoelektrické chladenie s aktívnym ventilátorom. Prúd chladenia by sa mal presunúť zo zadnej časti až do celého trupu. Nová japonská technologická vychytávka vraj dokáže ochladzovať telo človeka až o 13 stupňov Celzia a zohriať až o 8 stupňov Celzia.

Ide o crowdfundingový projekt spoločnosti Sony, ktorý by mal podľa všetkého prísť na trh už budúci rok, konkrétne v marci. Čo sa ceny týka, prenosná smart klimatizácia by sa mala predávať približne za 130 amerických dolárov, čo je v prepočte cca 117 €.Vyjsť by mala tiež aj jeho dostupnejšia verzia, ovládaná manuálne, za cenu 110 dolárov (99 €).

Domov
Zdieľať
Diskusia