Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2019, 7:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajti v Taliansku zadržali u pravicových extrémistov funkčnú raketu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nielen raketu, ale aj množstvo neonacistických symbolov.

Talianski policajti na severe krajiny zasahovali proti pravicovým extrémistom. Viacero členov tejto skupiny policajti podozrievali z podporovania ruských povstalcov bojujúcich vo východnej časti Ukrajiny. Podozriví majú byť aj členovia ultras fanúšikovskej skupiny Juventusu Turín.


Zásahy boli úspešné, pretože policajné komando v Turíne, ale aj mestách ako Novara či Miláno zhabali funkčnú raketu vzduch-vzduch, ktorú používajú aj v katarskej armáde. Obvinení muži sa ju zrejme pokúšali predať, keď ho policajti zatkli neďaleko letiska Forli.

 


Raketa značky Matra francúzskej výroby by mohla mať na čiernom trhu vysokú hodnotu. Vďaka jej predaju by extrémisti získali finančné prostriedky na podporu svojich aktivít. Jeden zo zatknutých mužov Fabio Del Bergiolo kedysi kandidoval za stranu fašistickú stranu Forza Nuova.


Okrem rakety zadržali aj obrovské množstvo zbraní ako pištole či útočné pušky. Narazili na predmety s neonacistickou symbolikou a propagandistickými materiálmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia