Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2019, 10:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kim Kardashian čelí problémom kvôli spodnej bielizni Kimono. Japonci ju kritizujú, že si privlastnila ich kultúru

MÓDA
Uložiť Uložené

Podnikateľka, modelka a budúca právnička rozbieha ďalší biznis, ktorý čelí kritike z Japonska.

Kim Kardashian rozbehla nový biznis, ktorý čelí obrovskej kritike verejnosti. Jej značku spodnej bielizne s názvom Kimono si všimlo viacero verejne známych Japoncov, ktorí dávajú jasne najavo, že sa nestotožňujú s jej podnikateľským zámerom. 

Odporúčané
Kim Kardashian predstavuje vlastnú značku tvarovacej spodnej bielizne Kimono Kim Kardashian predstavuje vlastnú značku tvarovacej spodnej bielizne Kimono 25. júna 2019, 19:19

Kritizuje ju napríklad známy editor BBC Yuko Kato. Ten označil pomenovanie produktov za mätúce, pretože nemá absolútne žiadnu podobnosť s národným odevom Japoncov. Podľa neho by mala Kim ešte prehodnotiť zmenu názvu, keďže to môže byť považované aj za kultúrne urážlivé. Súhlasné reakcie s komentármi známeho žurnalistu vyjadrili desaťtisíce ľudí.

Tvarovacia spodná bielizeň známej modelky a podnikateľky má byť síce podľa slov Kim Kardashian určená ženám, ktoré ťažko pracujú, aj napriek tomu podľa Japoncov na Twitteri popiera akékoľvek kultúrne základy odevu.

Pod hashtagom  sa objavuje čoraz viac príspevkov nespokojných ľudí, ktorí konštatujú, že si Američanka bezohľadne privlastnila ochrannú známku na neodmysliteľnú tradičnú súčasť japonskej histórie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia