Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. júna 2019, 13:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

TOP 10: Ktorí americkí raperi a hudobní podnikatelia sú najbohatší a prečo nie je Dr. Dre prvý?

HUDBA DRAKE
Uložiť Uložené

Do rebríčka sa nedostal ani v súčasnosti najstreamovanejší Drake. Odkiaľ teda pochádzajú majetky najbohatších raperov a podnikateľov na svete?

Ešte v roku 2015 sa hodnota majetkov amerických raperov a podnikateľov v rape s výnimkou Dr. Dre pohybovala „len“ v desiatkach miliónov, dnes už má celá TOP 10 aj jedenásty Drake na konte deväť ciferné sumy. Prednedávnom prestížny magazín zverejnil informáciu, že JAY-Z ako prvý raper na svete dokonca prekročil magickú hranicu a jeho majetok má hodnotu viac ako miliardu dolárov.

Odporúčané
JAY-Z je prvým miliardárom v americkom rape JAY-Z je prvým miliardárom v americkom rape 4. júna 2019, 7:53

Už vtedy sa objavilo veľa nechápavých komentárov v súvislosti s bohatstvom Dreho, ktorý predsa predal spoločnosti Apple svoju značku Beats za  viac ako 3 miliardy.

To však pochopiteľne neznamená, že sa mu zrazu táto čiastka objavila na účte. V skutočnosti v tom čase vlastnil približne 25 % spoločnosti, zároveň je treba myslieť aj na to, že komunikovaná predajná čiastka ešte neuvažovala zdanenie. Odhadom si teda podľa Forbes v roku 2014 prilepšil o 400 miliónov.

Forbes síce pred pár dňami zverejnil zoznam 5 najbohatších raperov, zaujímavejšie však je jeho doplnenie o ďalších ľudí zarábajúcich vďaka rapu lepšie ako samotní aktívni interpreti na základe údajov od WealthyGorilla.

10. Lil Wayne  150 miliónov dolárov

Majetok Lil Waynea bude ešte výrazne stúpať, keďže v roku 2018 získal po dlhých rokoch a naťahovačkách s Birdmanom plnú kontrolu nad značkou Young Money. Konečne vydal dlho sľubovaný projekt Tha Carter V a zároveň stále hráva množstvo drahých koncertov a investuje aj do akcií. Ak ho sleduješ na Instagrame, tak určite vieš, že má aj vlastnú značku alkoholu, ktorú promuje oveľa viac, než by bolo zdravé.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lil Wayne (@liltunechi),

 

9. Ice Cube – 160 miliónov dolárov

Ice Cube už pred dlhším časom ovládol okrem hudobného priemyslu aj ten filmový, ktorý mu pomohol dostať sa do aktuálneho rebríčka najbohatších interpretov. Legendárny člen N.W.A. môže za svoj majetok ďakovať v prvom rade biografickému filmu Straight Outta Compton, samozrejme aj sérii XXX a populárnym komédiám. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ice Cube (@icecube),

 

8. Ronald „Slim“ Williams – 170 miliónov dolárov 

Slim tha Don síce nie je v skutočnosti raperom, aj napriek tomu jeho meno figuruje v credits tých najväčších amerických hitov a najpopulárnejších albumov. Je totiž jedným zo zakladateľov Cash Money Records. Spoločne s bratom Birdmanom založili jedno z najúspešnejších vydavateľstiev na svete, ktoré dodnes produkuje hity od Drakea alebo Nicki Minaj. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Happy birthday, Slim.

Príspevok, ktorý zdieľa L.I.F.E. (@livinginafulltimeera),

 

7. Eminem – 210 miliónov dolárov 

Eminem je jedným z najpredávanejších umelcov na svete, stále hráva koncerty za milióny dolárov a zároveň je stále natoľko aktívny, že si dokáže udržiavať konštantné príjmy. Okrem predaja svojej tvorby zarobil veterán z Detroitu slušný balík aj vďaka investovaniu do populárnej hudobnej online encyklopédie Genius a obrovskej internetovej resell platformy StockX.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marshall Mathers (@eminem),

 

6. Master P – 250 miliónov dolárov

Master P zarobil podstatne viac peňazí podnikaním ako hudbou. Už v roku 1990 založil vydavateľstvo No Limit Records, pod ktoré podpísal napríklad aj Snoop Dogga. Dnes už investuje do všetkého, čo sa mu zdá výhodné, a to aj vrátane fast foodových sietí, predajní so sexuálnymi pomôckami, nehnuteľností, filmov aj televíznych programov. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Master P (@masterp),

 

Domov
Zdieľať
Diskusia