Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 21:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pod ženou na 103. poschodí začalo praskať sklo. Na vyhliadke incident ľudí poriadne vydesil

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Willis Tower v Chicagu zrejme nie je bezpečná.

Kedysi dobre známa ako Sears Tower v Chicagu, dnes Willis Tower, je tamojšou najvyššou vežou a tiež obľúbenou turistickou destináciou, najmä vďaka vyhliadke na 103. poschodí. Z nej vidno celé Chicago a široké okolie a navyše ide o odvážny architektonický kúsok, keďže jedna z jej častí je prakticky nad vzduchom a návštevníci sa prechádzajú po skle, popisuje Daily Mail.

Vyhliadka je vo výške vyše 412 metrov, a tak si zrejme dokážeš predstaviť zdesenie ženy s dvomi malými deťmi, keď počuli hlasný tresk a sklo pod nimi popraskalo na malé kúsky.

Nikto z nás by v takej situácii zrejme nebol zbytočne odvážny a nečudo tak, že z vyhliadky zvanej SunDeck radšej všetci zutekali a incident ľudí vystrašil natoľko, že sa na sklenenú plochu radšej už nikto nepostavil.

Ako však následne uviedlo vedenie budovy, prasknutá plocha tvorí len časť ochranných materiálov, ktoré držia vyhliadku pokope a pád teda nehrozil. Treba však dodať, že na presne tomto istom mieste už sklo raz prasklo, v máji roku 2014, kedy takisto išlo o poriadne desivú skúsenosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia