Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Matúš Majer
4. júna 2019, 9:34
Čas čítania 0:00

Homosexuálne registrované partnerstvá budeme mať o 5 rokov! Slovensko dalo prísľub OSN

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Do piatich rokov by mali byť registrované partnerstvá realitou.

OSN nedávno vydalo približne 190 odporúčaní k zlepšeniu ochrany ľudských práv, pričom v mnohých z nich má Slovensko nedostatky. Jednou z pripomienok bolo, aby sme zničili diskrimináciu párov rovnakého pohlavia a legalizovali ich registrované partnerstvá, informuje SME. A Slovensko prisľúbilo, že do piatich rokov to pribudne v zákone.

Slovensko teda do piatich rokov uzákoni registrované partnerstvá. Manželstvá párov rovnakého pohlavia naša vláda síce odmietla, no aj napriek tomu ide po rokoch boja o obrovský pokrok. Dôvodom zamietnutia manželstiev má byť protiústavnosť takéhoto prípadného zákona – podľa Ústavy SR je manželstvo len medzi mužom a ženou.

2. júna 2019, 12:08 Čas čítania 0:00 Ako lesba sa na Slovensku sama v noci bojím. Za jazvy zo sebapoškodzovania sa nehanbím, tvrdí youtuberka Aless Ako lesba sa na Slovensku sama v noci bojím. Za jazvy zo sebapoškodzovania sa nehanbím, tvrdí youtuberka Aless

Dobrá správa na Slovensko dorazila tesne potom, čo sa ministerka kultúry Ľubica Laššáková rozhodla, že štátna pokladnica nebude dotovať podujatia spojené s LGBTI komunitou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia