Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2019, 12:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nemáš čo počúvať? Lana Del Rey, Tyler, the Creator, DJ Khaled, Madonna a mnohí ďalší predstavujú nálož nových skladieb

HUDBA DJ KHALED
Uložiť Uložené

Plodný piatok v americkej hudbe priniesol nový album Tylera aj DJa Khaleda. Madonna spolupracuje s Quavom a o slovo sa hlási aj Chance the Rapper.

Štvrtková polnoc v americkom hudobnom priemysle by sa dala prirovnať k tomu, čo sa na Slovensku a v Česku deje v nedeľu večer. Fanúšikovia majú možnosť počuť veľa novej hudby a inak tomu nie je ani dnes. Dočkali sme sa hneď niekoľkých nových albumov, ale aj skladieb a spoluprác. 

Keďže je toho naozaj veľa, v tomto článku nájdeš všetko, čo by tvojej pozornosti určite nemalo ujsť. Zameriavame sa primárne na veci z rapu, predsa len k nim máme najbližšie. Na svoje si dnes však prídu aj tí, ktorí vyhľadávajú aj experimentálnejšie záležitosti. Do komentárov nám však pokojne napíš, čo ďalšie zaujalo teba. Jedno je však isté, v najbližších dňoch budeme mať  všetci čo počúvať.

Tyler, the Creator – IGOR

Na tento projekt sme sa tešili suverénne najviac a po prvom počutí môžeme konštatovať, že Tyler neostal svojej povesti nič dlžný. Spevavé rytmy majú na svedomí aj Lil Uzi Vert, Playboi Carti, Al Green alebo Cullen Omori a na tracku Puppet budeš počuť Kanyeho Westa. 

Tyler ešte pridáva aj komentár, v ktorom píše, že nechce, aby si projekt IGOR začal počúvať v očakávaniach, že pôjde o rapový album. Vlastne nechce, aby si mal akékoľvek hudobné očakávania a predsudky. Ak hľadáš melodickosť a experimentálnosť, určite ťa všetkých 12 skladieb poteší. 

DJ Khaled - Father Of Ashad

Dlhšie sa už hovorilo aj o novej kompilácii DJa Khaleda, ktorý v skutočnosti nie je DJ ani hudobný producent. Na konte má však už viacero podobných projektov. Najznámejší a uznávaný kamarát celej hudobnej scény opäť spája tie najväčšie mená a my tak máme možnosť počuť spojenie Cardi B a 21 Savagea, Lil Wayna s Big Seanom, Travisa s Post Malonem a veľa ďalších spoluprác, ktoré by sa bez Khaleda možno nikdy nestali. 

Odporúčané
F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec 11. septembra 2020, 21:33

Aj v tomto prípade je výkonným producentom kompilácie Khaledov syn Asahd, ktorého máme možnosť vidieť taktiež na obálke nosiča. Rovnako to bolo aj pri predošlom projekte Grateful v roku 2017. Nechýbajú ani Justin Bieber s Chance the Rapperom, JAY Z, Future a Bey alebo kombinácia zosnulého Nipsey Husslea a Johna Legenda. 

Viktor Sheen - Černobílej svět

Za Česko dnes vydáva svoj ďalší projekt Viktor Sheen. Ten zažíva skvelé obdobie svojej kariéry a dokazuje no aj nosičom Černobílej svět. Je osobnejší ako kedykoľvek pred tým a zároveň dáva najavo, že odkedy je otcom, stal sa z neho zodpovedný človek.

Posúva sa aj hudobne, spolupracuje v prvom rade s chalanmi z Milion Plus a veľkým highlightom je aj jeho spolupráca so slovenskou raperkou Luisou. 

Madonna & Quavo - Future

O slovo sa hlási aj Madonna. Minulý týždeň vydala skladbu s raperom Swae Lee a dnes sme sa dočkali jej spolupráce s Quavom. Novinka dostáva názov Future a je predzvesťou albumu s názvom Madame X. Ten by mal uzrieť svetlo sveta už 14. júna a podľa dostupných informácií na ňom bude hosťovať napríklad aj Nas alebo Nicki Minaj a Chance The Rapper. 

Chance the Rapper feat. Tisakorean - Groceries

Chanceov projekt Coloring Book sa tešil obrovskej pozornosti a získal s ním aj zopár ocenení. V júli by mal uzrieť svetlo sveta ďalší jeho oficiálny projekt, ešte pred tým sa však vracia na SoundCloud, aby fanúšikom predstavil novinku s raperom z Houstonu menom Tisakorean. 

Lana Del Rey - Doin' Time

Lana chystá v roku 2019 vydanie albumu Norman Fucking Rockwell, zatiaľ však ďalšie informácie nemáme. Dnes predstavuje aspoň svoj cover na skladbu Doin Time, ktorú má v originálnej verzii na starosti skupina Sublime. Práve oni sa dočkajú vlastného dokumentárneho filmu a Lana Del Rey im týmto spôsobom vzdala poctu. Premiéra dokumentu by mala prebehnúť na Tribeca Film Festival. 

Domov
Zdieľať
Diskusia