Čím viac informácií vieme o slovenských nemocniciach, tým sme z toho smutnejší.
O tom, že slovenské nemocnice pravidelne nespĺňajú štandardy, ktoré od nich pacienti očakávajú, už dávno vieme. Hygienické zariadenia sú často v katastrofálnom stave a s nimi aj chodby, lôžka a mali sme tu aj prípady, kedy sa koberce priväzovali k zábradliam, aby sa nekradli.
Ďalším klasickým hororom zo slovenských nemocníc je strava a ak si niekedy v našich zdravotníckych zariadeniach ešte nekonzumoval pokrmy z tamojšej jedálne, radi ti prezradíme, že ide často o katastrofálne gastropočiny.
V niektoré dni však kuchárky ani nepracujú, ako tomu bolo cez sviatok v Univerzitnej nemocnici v Martine. Večeru pacientov jednoducho vyriešili jedlom nahádzaným v mikroténovom sáčku a „výživné jedlo“ spočívalo z jablka, dvoch krajcov chleba, šunkového nárezu a masla len tak pohodeného medzi ostatnými potravinami.
Pacienti pritom nedostali ani len tanier, na ktorom by si chlieb mohli namazať, keďže krajce s maslom a nárezom ani len nespracovali do sendviča. Podobné situácie pritom počas sviatkov alebo iných výnimočných udalostí nastávajú pomerne pravidelne, no do 21. storočia takýto prístup k chorým pacientom rozhodne nepatrí.