Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2019, 11:19
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pacientka nedostala v slovenskej nemocnici ani tanier. Chlieb, šunku, jablko a odbalené maslo dostala v sáčku

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Čím viac informácií vieme o slovenských nemocniciach, tým sme z toho smutnejší.

O tom, že slovenské nemocnice pravidelne nespĺňajú štandardy, ktoré od nich pacienti očakávajú, už dávno vieme. Hygienické zariadenia sú často v katastrofálnom stave a s nimi aj chodby, lôžka a mali sme tu aj prípady, kedy sa koberce priväzovali k zábradliam, aby sa nekradli.

Ďalším klasickým hororom zo slovenských nemocníc je strava a ak si niekedy v našich zdravotníckych zariadeniach ešte nekonzumoval pokrmy z tamojšej jedálne, radi ti prezradíme, že ide často o katastrofálne gastropočiny.

V niektoré dni však kuchárky ani nepracujú, ako tomu bolo cez sviatok v Univerzitnej nemocnici v Martine. Večeru pacientov jednoducho vyriešili jedlom nahádzaným v mikroténovom sáčku a „výživné jedlo“ spočívalo z jablka, dvoch krajcov chleba, šunkového nárezu a masla len tak pohodeného medzi ostatnými potravinami.

Takéto večere sa servíruju v slovenských nemocniciach. Chlieb, šunka a jablko hodené v sáčku, pacientka nedostala ani tanier
Takéto večere sa servíruju v slovenských nemocniciach. Chlieb, šunka a jablko hodené v sáčku, pacientka nedostala ani tanier Zdroj: refresher

Pacienti pritom nedostali ani len tanier, na ktorom by si chlieb mohli namazať, keďže krajce s maslom a nárezom ani len nespracovali do sendviča. Podobné situácie pritom počas sviatkov alebo iných výnimočných udalostí nastávajú pomerne pravidelne, no do 21. storočia takýto prístup k chorým pacientom rozhodne nepatrí.

Domov
Zdieľať
Diskusia