Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2019, 8:03
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Zomrel herec Peter Mayhew, ktorý sa preslávil v role obra Chewbaccu v Star Wars

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Známy herec zomrel vo veku 74 rokov.

Vo veku 74 rokov nás navždy opustil americký herec Peter Mayhew, známy ako predstaviteľ obra Chewbaccu z filmovej ságy Star Wars. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie Mayhewovej rodiny. Mayhew podľa všetkého zomrel v utorok doma v Texase v kruhu svojich blízkych.

Herca, ktorý sa narodil v roku 1944 v Londýne, objavil americký režisér George Lucas pri obsadzovaní filmu Star Wars (1977) v jednej z londýnskych nemocníc, v ktorej v tom čase ešte nič netušiaci ošetrovateľ pracoval na oddelení rádiológie.

Neskôr však vďaka svojej výške 218 centimetrov zahviezdil v role Wookieho Chewbaccu. Mayhew dokonale spĺňal požiadavky režiséra Georga Lucasa na postavu urasteného humanoida z planéty Kashyyyk.

Mayhew neskôr stvárnil Chewbaccu aj v ďalších dvoch pokračovaniach pôvodnej trilógie Impérium vracia úder (1980) a Návrat Jediho (1983). V roku 2005 nasledovala Pomsta Sithov a o 10 rokov neskôr Sila sa prebúdza.

Domov
Zdieľať
Diskusia