Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2019, 12:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu a raperi ho stále dissujú

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu a raperi ho stále dissujú
HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

6ix9ine je opäť o krok bližšie k vytúženej slobode, ešte sa však bude musieť priznať zopár jeho bývalých kolegov z gangu.

Tekashiho prípad je už snáď Slovákom veľmi dobre známy, no ak ešte stále náhodou nevieš, kto ten dúhový americký raper začínajúci v našej krajine vlastne je, prečítaj si príbeh o jeho ceste z albumu Haha Crew až na vrchol svetovej hudby

Odporúčané
Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia 20. februára 2019, 18:28

Čoskoro to bude pol roka, čo je 6ix9ine držaný vo federálnej väznici, kde sa dostal kvôli spojeniu s nebezpečným gangom a jeho aktivitám. Aj keď sa pôvodne priznať nechcel, dnes už vieme, že sa rozhodol s políciou a vládou spolupracovať v plnom rozsahu a v rámci všetkých deviatich tresných činov, v ktorých bol obvinený. 

Počas posledného polroka sa mu chrbtom kvôli udavačstvu otočilo veľa kolegov zo scény.  Jeho potenciálny návrat návrat na slobodu by bol tým pádom komplikovaný, všetko však nasvedčuje tomu, že už v septembri by mohol byť vonku. Poďme sa teraz spoločne pozrieť na všetky novinky týkajúce sa jeho osoby, ktoré sa na internete objavili počas posledných pár týždňov. 

Yakshov rozhovor o Tekashim 

Celému svetu je už dlhšie jasné, že dúhový Daniel nevznikol len tak zo dňa na deň. Teraz už však vie, že za jeho úspechom do veľkej miery stoja členovia labelu FCK THEM.

Z Yakshovho nedávneho rozhovoru pre americký portál Vulture sa dozvedáme, že obzvlášť veľkú zásluhu na Tekashiho úspechu má Dalyb. Práve vďaka jeho zdieľaniu si 6ix9ine všimol, že ma na Slovensku najviac fanúšikov, aj keď to bolo len zopár tisíc a priletel. Výsledkom bola spolupráca na albume Vlna.

Odporúčané
6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore 6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore 16. apríla 2019, 16:21

Potom už všetko do rúk zobral samotný Yaksha, ktorý teraz otvorene porozprával aj to, čo si doteraz určite nevedel. Dozvedáme sa o úsmevných príhodách aa názoroc na celý prípad s uväznením. Yaksha na príkladoch opisuje aj pokornú povahu svojho zverenca, hovorí, ako Tekashi nosil jeho trenky, lebo si na európske turné priniesol len retiazku.

Ak tvoja angličtina nie je ideálna, prečítaj si náš „výcuc informácií“, ktoré nikdy predtým na Slovensku nepadli, určite odporúčame aj originálnu verziu. A Yakshovi patrí zásluha za to, že našu krajinu definitívne dostal na rapovú mapu sveta. 

Novinky o Tekashim: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky o Tekashim: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video Zdroj: Adam Tarana

 

Už sa priznali šiesti obvinení, ostáva ešte päť

Ešte na začiatku apríla sme sa dozvedeli, že pre Tekashiho existuje aj iná cesta na slobodu, ako čakať do januára 2020, kedy by sa mal konať jeho súd. Keďže sa rozhodol veľmi úzko spolupracovať s federálnou políciou, poskytol jej informácie v prípadoch týkajúcich sa ozbrojených prepadnutí, strieľania aj prevážania drog, otvorili sa mu ďalšie dvere. 

V prípade, že sa prizná všetkých 11 jeho kolegov z gangu Nine Trey, nemusel by sa konať septembrový súd a pre 6ix9ine by to znamenalo, že splnil všetky záväzky voči vláde.

Prokuratúra sa už skôr v súvislosti s ochotou prezradiť kompletne všetko vrátane konkrétnych mien a skutkov nechala počuť, že chce znížiť trest na nutné minimum, možno však ani nebude musieť.

19. apríla XXLMag informoval, že sa priznal aj ďalší obvinený. Podobne ako zvyšok, aj on potvrdil, že mal dočinenia s prevážaním drog a racketeeringom, o ktorom už vieme, že združuje viacero trestných činov pouličných gangov. 

Zároveň už polícia zistila, kto bol strelcom v prípade štadióna Barclays. Portál Vibe píše o tom, že dôkazy smerujú k človeku menom Fuguan Fubanger Lovick. Súd ho čaká už 30. apríla, kde sa s najväčšou pravdepodobnosťou prizná, aby si aspoň trochu znížil trest. 

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video Zdroj: instagram.com/6ix9ine_

 

Raperi ho stále dissujú, najtvrdšie ide YG

Už pár dní po tom, čo sa 6ix9ine priznal a bolo jasné, že začne spolupracovať s políciou, veľmi veľa amerických raperov vyjadrilo jasný odpor k tomuto konaniu. Keďže ich všetkých odchovala ulica, sú presvedčení o tom, že „snitchujú“ len zbabelci. Pridali sa napríklad Snoop Dogg, The Game, 50 Cent, ale aj Meek Mill a 21 Savage.

Po celý čas išiel tvrdo aj YG, ktorý sa teraz opäť hlási o slovo. Pred pár dňami vydal veľavravný videoklip Stop Snitchin, ktorý si ešte pred tým odpromoval na jednom z najznámejších festivalov na svete – Coachella. 

Počas jeho vystúpenia zaznela aj nová vec venovaná udavačom a aby bolo jasné, koho presne YG myslí, pripravil si aj vizuálnu ukážku, čo veľmi veľa fanúšikov pod pódiom ocenilo. Zaujímavé je, že ani do dnešného dňa nemali potrebu riešiť Tekashiho tí najznámejší a ozývajú sa hlavne interpreti známi blízkym vzťahom ku konfliktom.


Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video Zdroj: urbanislandz.com

 

Stotisícová žaloba

TMZ nedávno prišlo s exkluzívnou správou, kde sa písalo o tom, že existuje dánsky raper, ktorý pred dlhším časom nahral so 6ix9ine rapovú skladbu, za hosťovanie však dúhovému kolegovi zaplatil. Cena featuringu mala byť 88-tisíc eur. Sleiman tvrdí, že tieto peniaze Tekashi prijal a vraj mu aj podpísal doklad o tom, že môže skladbu kedykoľvek vydať a nárokovať si na ňu práva. 

Dánsky raper však pri vydaní narazil na ďalší problém. 6ix9ine totiž už dlhšie patrí pod pochybné vydavateľstvo  10k Projects, ktoré si nárokuje práva na všetko, čo ich dúhový zverenec vytvorí.  Všetko teda nasvedčuje tomu, že peniaze za hosťovačku Tekashi nemal právo zobrať a on aj label budú čeliť žalobe.

Tá by podľa všetkého nemala mať vplyv na prípad riešený federálnou políciou, ide však o nepríjemnosť, ktorá hádže zlé svetlo na celý americký hudobný priemysel. Ten je do veľkej miery na zmluvách založený a bolo by zaujímavé vidieť, kto je vlastne majiteľom všetkých najväčších svetových hitov. 

Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video
Novinky v prípade Tekashiho 6ix9ine: Je bližsie k septembrovému prepusteniu, raperi ho stále dissujú, uniklo dôležité video

 

Priateľka mu robí hanbu, fanúšikom však dáva nádej

Tekashi ešte pred nástupom do väzby nežil s matkou svojej dcéry, našiel si priateľku Jade, ktorá sa preslávila práve vďaka ich vzťahu. Aj keď ju fanúšikovia nemajú z viacerých dôvodov radi, do veľkej miery je okrem právnikou jedinou spojkou medzi Tekashim a ľuďmi, ktorých stále zaujíma, ako sa má a ako sa cíti. 

Za mrežami ho bola pozrieť aj včera. Následne na svoj instagramový účet umiestnila video, kde napísala, že je v dobrej nálade a do pozadia pustila jednu z Tekashiho skladieb.

Fanúšikovia jej okamžite začali vyčítať, že nepozná text tracku svojho frajera a že s ním je len pre peniaze a slávu. Dodávajú, že sa na ňu 6ix9ine aj tak vykašle kvôli programu na ochranu svedkov. Dohady o tom, že by sa mohol Daniel dostať na slobodu už v septembri však toto video aspoň nepriamo potvrdzuje a ty nám pokojne daj vedieť svoj názor. 

Domov
Zdieľať
Diskusia