Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2019, 18:40
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Od punkových vplyvov cez grimeovú uniformu až po dizajnérsku módu. Ako sa vyvíjal štýl obliekania rapera Smacka?

Od punkových vplyvov cez grimeovú uniformu až po dizajnérsku módu. Ako sa vyvíjal štýl obliekania rapera Smacka?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/p/BYyAla1h0sL/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
MÓDA GUCCI VERSACE
Uložiť Uložené

Pozreli sme sa na vývoj štýlu obliekania jedného z najvplyvnejších českých raperov, Smacka.

Iba máloktorý interpret sa môže v našich končinách porovnávať so Smackom. Pritiahol do Českej republiky a na Slovensko grajm, patrí medzi najenergickejších MC's a jeho shows dávajú návštevníkom poriadne zabrať. Okrem toho disponuje svojským štýlom, ktorý sme sa pokúsili zmapovať.

Punkové vplyvy už od detstva formovali nielen jeho osobnosť, ale aj štýl obliekania

smack vyvoj outfitov
smack vyvoj outfitov Zdroj: Smack

IsCream Boyz

Či už svojím vystupovaním, pre niekoho až prehnaným sebavedomím alebo štýlom obliekania bol odjakživa extravagantný. Už na začiatku svojej kariéry miloval okázalé oblečenie, holdoval obrovským nohaviciam, tričkám až po kolená a značkovým teniskám, podobne ako zvyšok scény.

Sereme na Prestige, na nohou máme Nike.

V období viac ako úspešných mixtejpov od IsCream Boyz, prvej grajmovej skupiny v Českej republike a na Slovensku, v zostave Smack, Fuckstroy, Shadow D a DJ Double J, preferoval prevažne farebné tričká a lesklé oblečenie Obľúbil si napríklad LRG alebo Obey, americkú značku umelca Sheparda Faireyho, ktorý sympatizoval s aktivizmom rovnako ako on.

Už jsem si zvykl nakupovat plný tašky,
už jsem si zvykl na ty fresh hadry.

Smack v modrom tričku od Obey

Vždy mal však sklony k luxusu. V slnečných okuliaroch od Fendi a so šatkou od Louis Vuitton vyzerá ako vtedajšie americké hviezdy

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SMACK ONE (@smack_a51) on

Pre Smacka bol autentický štýl obzvlášť dôležitý. Vo svojich textoch sa častokrát vyjadroval na adresu pózerov, hip-hoperov, ktorým podĺa jeho vlastných slov stačí len New Era a už si myslia, že sú niečo viac. Cool oblečenie síce vždy k hip-hopu neodmysliteľne patrilo, drvivá väčšina jeho prívržencov a samotných interpretov však len odpozorovávala to, čo videla na ostatných, samotná hudba bola pre nich na druhom mieste.

Naplno sa k tomu vyjadril v jednej z jeho najlegendárnejších skladieb Lidiczky.

Domov
Zdieľať
Diskusia