Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 13:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Desivý trailer pre nový horor od Stephena Kinga odhaľuje Cyntoryn zvieratiek, v ktorom ožíva všetko mŕtve

Desivý trailer pre nový horor od Stephena Kinga odhaľuje Cyntoryn zvieratiek, v ktorom ožíva všetko mŕtve
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kto je pochovaný na cintoríne zvieratiek, dlho na ňom nepobudne.

Filmová adaptácia knižnej predlohy Kingovho hororu Pet Sematary sa dočká svojej novodobej verzie.  Rovnomennú snímku z roku 1989 natočil režisér Mary Lambert a i keď pravdupovediac nepatrí medzi najlepšie sfilmované „kingovky“, dozaista by sa dali menovať aj horšie výtvory. 

Napríklad možno spomenúť pokračovanie z roku 1992, ktoré bolo jednoznačným prepadákom. Pet Sematary s Jasonom Clarkom, ktorý si nedávno zahral v na Oscara nominovanej dráme First Man, sa ale pokúsi povesť tohto staršieho hororu napraviť.

Z upútavky sa dá ľahko vyvodiť, že dej snímky sa ani v tomto prípade od knižnej verzie nebude príliš odlišovať. Louis Creed (Jason Clarke) sa so svojou rodinou presťahuje na americký vidiek, ktorý na prvý pohľad pôsobí celkom pokojným dojmom.

Neďaleko od nich sa ale nachádza cintorín zvieratiek. Na tomto mieste si kedysi deti vybudovali malý cintorín, kde zakopávali svojich domácich miláčikov. Ten označili tabuľkou názvom Pet Sematary (ide o gramaticky nesprávnu formu slova cemetery, a preto slovenský distribútor nazval film Cyntoryn zvieratiek).

Okrem Jasona Clarka si hlavné postavy v snímke zahrajú John Lithgow, Amy Seimetz či Jeté Laurence. Scenár napísalo duo Jeff Buhler (The Prodigy) a David Kajganich (Suspiria). Slovenská aj česká premiéra je naplánovaná na 11. apríla (duben) 2019

Domov
Zdieľať
Diskusia