Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2019, 17:19
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dráma ako z filmu. Slovenskí policajti zachránili ženu z topiaceho sa auta

ZAUJÍMAVOSTI POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Hrdinský skutok v podaní Františka Hiju a Zuzany Zlatošovej z Obvodného oddelenia PZ z Považskej Bystrice si zaslúži obrovský obdiv.

Slovenskí policajti nám dlhodobo dokazujú, že pokiaľ ide o kľúčové a vypäté situácie, svoju prácu dokážu robiť zodpovedne. Dozvedáme sa to v prvom rade vďaka oficiálnemu profilu Polície Slovenskej republiky na Facebooku, kde sa podobný príspevok objavil aj dnes. Tentokrát sa o hrdinský čin ako z filmu postarala dvojica policajtov z  z Obvodného oddelenia PZ z Považskej Bystrice.

Tí zasahovali pri dopravnej nehode v okrese, ktorá však patrila do kategórie netradičných, takže si vyžadovala špeciálny prístup. Keď dorazili na miesto, zistili, že je potrebné zachrániť život ženy, ktorá to so svojím autom zaparkovala na streche do vody. Keďže bola pripútaná, topila sa a nedokázala sa vyslobodiť sama. 

František Hija a Zuzana Zlatošová však neváhali zasiahnuť ani v ľadovej vode. Do auta sa dostali cez zadné dvere, ženu vyslobodili, podali prvú pomoc a zavolali záchranku. Nehoda teda mala šťastný koniec, no poučiť by sme sa mali všetci. Aktuálne poveternostné podmienky na väčšine územia totiž nie sú ideálne, a tak je treba dávať si obzvlášť veľký pozor. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia