Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2018, 20:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Srdcervúce video zachytáva psíka, ktorého práve majitelia vyhodili na cestu. Zúfalo sa snažil dostať späť do auta

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Ľudia vedia byť nemilosrdní.

Svojim blízkym a kamarátom netreba pod vianočný stromček kupovať zvieratá ako psíky a mačky, ak si nemôžeš byť na sto percent istý, že sa o domácich miláčikov budú vedieť zodpovedne postarať.

Za všetko hovorí video z bezpečnostnej kamery v britskom meste Stoke, ktoré zachytáva udalosti zo 17. decembra. Britská organizácia RSPCA bojujúca za práva zvierat ho zverejnila práve v čase Vianoc, aby si ľudia všimli, že tieto štvornohé zvieratá majú pocity a vedia cítiť zradu.


Video zachytáva muža, ktorý vystupuje z auta, vyberá na ulicu svojho psa a odchádza s ním na druhú stranu cesty. Z auta zároveň vybral psiu posteľ, ktorú mu hodil na chodník a nechal ho pobehovať.

Odrazu sa muž pozrie smerom k autu, rozbehne sa späť k nemu, nastúpi a spoločne so spolujazdcom odchádzajú. Psíka samozrejme nechávajú napospas osudu, a tak ho približne o hodinu na rovnakom mieste našiel náhodný okoloidúci.

Odporúčané
Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? 12. mája 2023, 13:30

Opustený psík ležal vo svojej posteli a nechápal, čo sa deje. Okoloidúci ho zobral do veterinárnej ambulancie, kde ho lekár vyšetril a zistil, že psík je vo výbornom stave. Momentálne je o chlpáča dobre postarané, takže Vianoce našťastie strávil v bezpečí.

Odhady hovoria o tom, že aj tento rok sa britská organizácia RSPCA bude musieť postarať o približne 10-tisíc opustených a nechcených psov, z ktorých časť pocháza práve z vianočných darčekov.

Organizácia už začala vyšetrovanie, ktorého cieľom bude zistiť identitu bezcitných majiteľov schopných nechať svojho psa na chodníku a len tak bez výčitiek odísť. Situácia sa predsa len dá vyriešiť rozumnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia