Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018, 18:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Instagram v roku 2018. Hashtagmi najviac poskočil Fortnite a úspech čakal aj hnutie MeToo

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Aké ďalšie trendy boli pre tohtoročný Instagram význačné?

S prichádzajúcim koncom roka sme čoraz viac bombardovaní rôznymi rekapituláciami. Ešte len včera sme si písali o tom, čomu najviac v roku 2018 v televízii holdovali Slováci, no a dnes sa bližšie pozrieme na rok 2018 očami Instagramu.

Instagram názorne dokázal, že ľudia najradšej šíria lásku. Minimálne prostredníctvom takzvaných instagramových nálepiek. Do svojich príbehov užívatelia najčastejšie pridávali srdce v bubline, ktoré nesie názov „Heart Love Sticker by Arata “. 

V rámci filtrov tváre bol ďalej najviac používaný filter „Heart Eyes“ a v komentároch užívatelia použili emotikon srdiečka viac ako 14 miliardkrát.

Instagram ďalej vo svojej blogovej publikácii označil za najšťastnejšie miesto na svete Disneyland v Tokiu, a to z toho dôvodu, že jeho návštevníci použili pri fotografiách z daného miesta najviac usmievajúcich smajlíkov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @ainy0328,

Najväčší úspech sa dočkala komunita ASMR (Autonomous sensory meridian response). Prostredníctvom tohto hashtagu ľudia zdieľali krátke videá navodzujúce v ľuďoch príjemné pocity. Celosvetovo najviac rastúcim záujmom z pozície hashtagov zožala populárna hra Fortnite.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Hashtagy sústreďujúce sa na obhajobu ľudských práv mali v roku 2018 jasného víťaza. Ním sa stal #metoo, ktorý započala aféra s kontroverzným producentom Harveym Weinsteinom. Ak sa chceš o nej dozvedieť čosi viac, klikaj sem.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HuffPost (@huffpost),

  • Najpoužívanejší filter tváre v IG príbehoch: Heart Eyes
  • Najpoužívanejšia GIF nálepka v IG príbehoch: Heart Love Sticker by Arata
  • Počet srdiečkových emotikonov v komentároch: 14 miliárd
  • Najšťastnejšie miesto sveta podľa usmievajúcich sa smajlíkov: Disneyland v Tokiu
  • Najväčší komunitný trend: ASMR
  • Komunita s najväčším nárastom: #fortnite
  • Komunita s najväčším počtom fanúšikov: BTS (#btsarmy)
  • Najväčší tanečný trend: #inmyfeelingschallenge
  • Najpoužívanejšie hashtagy v rámci obhajoby ľudských práv: #metoo, #timesup, #marchforourlives
Domov
Zdieľať
Diskusia