Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 12:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vyliezol na vagón, aby si spravil selfie, zasiahol ho elektrický prúd. 18-ročný Slovák na mieste zomrel

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nerozvážny pokus o fotografiu sa skončil tragicky.

18-ročný Adrián cestoval so svojím kamarátom vlakom z Bratislavy, pričom vystúpili v obce Sekule. Tam mali natrafiť na odstavený vlak, z ktorého si chcel 18-ročný mladík spraviť fotografiu.

Adrián preto vyliezol na posledný z vozňov. Netušil však zrejme, že sa nachádza v blízkosti životu nebezpečného trakčného vedenia. Zásah elektrickým prúdom ho na mieste pripravil o život.

Trolejové napätie je vysokého charakteru, vysokého napätia. Neznamená ešte, že sa ho musíme chytiť. Stačí sa len priblížiť na jeden a pol metra. Napätie ionizuje vzduch, ktorý sa stáva elektricky vodivým a zasiahne nás,“ vysvetlil pre TV JOJ hovorca záchranárov Jozef Minár.

Ilustračná fotografia

Vyliezol na vagón, aby si spravil selfie, zasiahol ho elektrický prúd. 18-ročný Slovák na mieste zomrel
Zdroj: www.flickr.com

Napriek ich rýchlemu príchodu na miesto udalosti nedokázali mladému Adriánovi pomôcť. Chlapec nejavil žiadne známky života a lekár ihneď konštatoval jeho úmrtie.

Podobné nebezpečie v minulosti podľa informácií TV JOJ zažilo aj 16-ročné dievča zo Zvolena, ktoré taktiež ako zosnulý chlapec vyliezlo na odstavený vagón. To však zásah elektrickým prúdom ako zázrakom prežilo. Spomínaný chlapec ale, bohužiaľ, nemal podobné šťastie.

Domov
Zdieľať
Diskusia