Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2018, 11:03
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Grape 2019 predstavuje prvé mená elektronickej hudby

HUDBA
Uložiť Uložené

Obľúbený multižánrový festival pokračuje v rozširovaní line-upu, tentokrát z vôd elektronického žánru.

Ak patríš medzi ľudí, ktorí si plánujú festivalové leto výrazne vopred, už teraz si môžeš 9. - 10. august v kalendári označiť ako dni, kedy budeš na Grape 2019 na piešťanskom letisku. Organizátori pred týždňom oznámili prvé veľmi atraktívne mená, medzi ktorými nájdeš napríklad Chvrches, The Kooks alebo Superorganismus.

Teraz Grape odhaľuje ďalšiu časť programu, tentokrát z vôd elektronickej hudby. Tešiť sa môžeš na jednu z najvýraznejších svetových postáv drum'n'bass scény – Andyho C. Ten má ma konte vyše 40 ocenení a jeho sólové shows vypredávajú priestory ako Alexandra Palace aj Brixton Academy.

Ďalším na zozname je Aphrodite, ktorý má výraznú zásluhu na súčasnej podobe  d'n'b. Svojim zvukom ovplyvnil a stále ovplyvňuje množstvo hudobných kolegov. Jeho set bude v sobotu v noci nadväzovať na Andyho C a patriť im bude úplný záver festivalu. 

 

Zahraničných interpretov v programe nezvykneme opakovať, no teraz sme si predsa len dovolili výnimku. Dub FX u nás zahrá už tretí raz, aj keď na to nechceme príliš upozorňovať, čaká nás desiaty ročník a z neho už sa stal taký „náš“ interpret. Navyše spolu vymýšľame aj jedno prekvapenie pre návštevníkov, o tom však viac až neskôr. Snáď sa podarí,“ objasňuje tretie potvrdené meno z drum'n'bass scény Janči Trstenský.

Za techno scénu sa predstaví Američanka The Black Madonna, ktorá produkuje vlastnú tvorbu od šestnástich rokov, kedy kvôli hudbe zanevrela na štúdium. Dnes je jednou z najvyhľadávanejších DJok na svete vďaka unikátnemu disco-to-techno štýlu. 

Predstaví sa aj producentský projekt Adriatique za techno & house. Premyslené sety dokážu poslucháča priam zhypnotizovať a dôkazom je aj fakt, že hrali na množstve veľkých festivalov vrátane tohtoročného Tomorrowlandu. Z rovnakého súdku zahrá aj Joyce Muniz z Brazílie, ktorá však už viac ako dve dekády pôsobí vo Viedni. Okrem DJingu sa venuje aj produkcii vlastných trackov, v ktorých využíva aj spevácke schopnosti.

Grape festival sa uskutoční 9. - 10. augusta 2019 na letisku v Piešťanoch. Viac info na www.grapefestival.sk

Domov
Zdieľať
Diskusia