Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2018, 23:12
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

V It 2 možno uvidíme šialenú scénu z kníh vysvetľujúcu aj zrod nášho sveta. Dočkáme sa aj viac mytológie a mysteriózna

FILMY A SERIÁLY IT 2
Uložiť Uložené

Pokiaľ vám v prvej časti chýbala svojská Kingova mytológia, zrejme vás nasledujúce správy potešia.

Pokračovanie hororového hitu It bude obsahovať viac mytologických prvkov z knižnej predlohy Stephena Kinga. Potvrdil to scenárista Gary Dauberman (Mníška). V Kingovom románe boli tieto prvky patrné už v detskej časovej línii, ale režisér Andy Muschietti sa ich napokon rozhodol nepoužiť.

Patrí sem napríklad fanúšikom dobre známy Rituál Chüd, teda staroveká technika, pomocou ktorej sa mladý Bill Denbrough dokázal preniesť do tzv. Makrovesmíru. 

Tam sa stretol s obrovskou starou korytnačkou Maturin, ktorá vytvorila náš vesmír (vyvracala ho, keď ju bolelo brucho).

Práve Maturin Billovi poskytne cenné informácie o tom, ako Pennywisea poraziť. Muschietti na Maturin v prvom filme aspoň odkazoval niekoľkými drobnými easter eggmi.

V It 2 možno uvidíme šialenú scénu z kníh vysvetľujúcu aj zrod nášho sveta. Dočkáme sa aj viac mytológie a mysteriózna
Zdroj: Warner Bros.

Hoci sme v prvom diele Rituál Chüd nevideli, zdá sa, že sa ho v nejakej podobe dočkáme v druhej časti. „Rituál Chüd je výzva,“ podotkol Dauberman.

„Ale je to mimoriadne významná súčasť knihy, takže s týmto prvkom musíme nejakým spôsobom pracovať. Je to však ťažké vybalansovať. (...) Je to organický proces, kedy sa snažíte nájsť ten najlepší spôsob, ako zvýrazniť metafyzické aspekty knihy.

Odporúčané
It 2 vládne kinám po celom svete. Rekordy prvého dielu však určite neprekoná (Box Office) It 2 vládne kinám po celom svete. Rekordy prvého dielu však určite neprekoná (Box Office) 9. septembra 2019, 15:01

V podstate to vyzerá tak, že ja tieto momenty zakomponujem do scenára a Andy následne bude premýšľať, ako ich čo najlepšie vizuálne stvárniť. A práve teraz prišiel z úžasným, úžasným nápadom. Bude to naozaj skvelé!“

Či však uvidíme aj samotnú Maturin? To je zatiaľ otázne, ale rozhodne by to mohlo byť zaujímavé. Tieto mytologické prvky neobsahovala ani televízna adaptácia z roku 1990, tak uvidíme, či nám ich Muschietti predstaví ako prvý.

V It 2 možno uvidíme šialenú scénu z kníh vysvetľujúcu aj zrod nášho sveta. Dočkáme sa aj viac mytológie a mysteriózna
Zdroj: Warner Bros.

Dauberman tiež potvrdil, že vo filme sa objaví aj postava Adriana Mellona, mladého homosexuála, ktorého zabije skupina výrastkov, čím sa Pennywise opäť prebudí k životu.

Adriana Mellona si zahrá Xavier Dolan, známy francúzsky režisér a herec (medzi jeho filmy patria napríklad snímky Zabil som svoju matku, Imaginárne lásky či Mami!).

Druhý diel It si v našich kinách odbije premiéru 5. septembra (září) 2019. Pre viac informácií vstúpte do tohto vlákna.

Domov
Zdieľať
Diskusia