Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2018, 11:29
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Wugabo si na Instagrame robí srandu z východu, alkoholu či sexu: Získať fame je na Slovensku extrémne ľahké (Rozhovor)

REFRESHER INSTAGRAM YOUTUBE
Uložiť Uložené

Vychádzajúca hviezda Instagramu ti v rozhovore prezradí všetko o svojej tvorbe a nevynechá ani štipľavé podrobnosti.

Na Instagrame si určite zachytil novú slovenskú tvorbu, ktorej autorom je Wugabo. Vtipné skeče, videá a memes z jeho dielne dokonale reflektujú slovenskú mentalitu a robia si srandu zo všetkého, čo nám je tak dobre blízke.

Wugabovi narastajú followeri raketovou rýchlosťou a keď sa pridáš medzi nich, určite neoľutuješ. My sme sa ho rozhodli vyspovedať ohľadom jeho tvorby, inšpirácie, osobného života i niekoľkých pikantností, ktorými je jeho Instagram prepletený. Dozvieš sa napríklad, prečo si ho zablokovala Bianka Rumanová, aký rap Wugabo počúva a ako je na tom s Rytmusom.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Prezraď nám niečo o sebe. Kto sa vlastne skrýva za Wugabom?

Za Wugabom sa skrýva 22-ročný chlapec z východného Slovenska, konkrétne z Vranova nad Topľou. Minulý rok som doštudoval marketing v Dánsku a na Instagram pridávam rôzne "vtipné" úryvky zo svojho života. Väčšina ľudí ma pozná hlavne na základe memes, čiže vtipných obrázkov.


Mnoho memes vychádza zo zahraničných formátov, no hromada vecí je aj z tvojej dielne. Ako ti napadajú takéto šialenstvá?

Áno, netajím sa tým, že sem-tam niečo preložím a poupravím na slovenskú verziu, avšak väčšina príspevkov je moja vlastná tvorba. Všetko vzniká na základe nejakej situácie, skúsenosti alebo mi to len tak napadne, som celkom tvorivý typ. Myslím, že moja "tvorba" je z veľkej časti ovplyvnená aj prostredím, v ktorom žijem a v ktorom som vyrastal. A hej, som dosť uje*any, to je v tomto určite výhoda.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Čo je tvojou hlavnou motiváciou? Baviť ľudí alebo to má aj hlbší význam?

Hlavnou motiváciou je baviť ľudí a robiť niečo produktívne. Podpora ľudí je veľmi príjemný bonus. Sem-tam ma tiež motivuje fakt, že môžem vyjadriť svoj názor na veci a ľudia sa s tým stotožnia. V minulosti som skúšal pridávať viac fotiek outfitov a robil som sa chutným pre dievčatá, ale nikdy to neprevyšovalo počet odpadu.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Po čase mi to prišlo dosť nudné a v dnešnej dobe je kvantum profilov, kde si ľudia fotia oblečenie, a to je celé. To ma nebaví. Terajšia podoba môjho profilu odzrkadľuje moju osobnosť dokonale. Hlbší význam to nemá žiaden, proste si robím srandu zo seba, z ľudí a z vecí okolo nich.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Berieš tvorbu obsahu už ako povinnosť a zodpovednosť? Alebo robíš veci tak, ako prichádza inšpirácia?

Zo začiatku som to nebral vôbec ako zodpovednosť, no po čase, s nárastom ľudí, to určite nejaká zodpovednosť je. Napríklad, ked nepridám 4 dni nič, tak mám pocit, že ľudí o niečo ukracujem, cítim sa zodpovedný za to, že sa už 4 dni nezasmiali.

Bohužiaľ, nastávajú aj situácie, kedy mi nenapadá nič – alebo všetko čo nájdem na internete mi príde slabé/trápne a neviem sa toho chytiť. Nechcem pridávať silou-mocou niečo, len aby mi to zapadlo do nejakého vzorca. Určite robím veci skôr na základe toho, ako to cítim. Takto by to podľa mňa malo byť, inak by to nebolo autentické.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Na tvojom profile si často robíš srandu z influencerov. Spochybnuješ tento trend úplne alebo podľa teba propagovanie produktov cez známych ľudí funguje?

Určite je to skvelý spôsob, ako odprezentovať značku alebo produkt. Je však rozdiel medzi influencerom a živým billboardom, akým je napríklad Zuzana Plačková. Influencer by mal byť človek ktorý robí cool veci a ľudia ho sledujú aj kvôli tomu, že je niečím iný/á.

Odporúčané
Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) 8. apríla 2024, 14:30

Dobrý príklad je Ronaldo, som si istý, že kvantum ľudí nosí Nike len kvôli nemu, lebo je perfektný futbalista a motivuje ľudí k tomu, aby hrali futbal. Hore menovaná môže motivovať ľudí akurát tak k tomu, aby išli do reality show alebo okopírovať už existujúcu značku za účelom profitu.

Influencerov nespochybňujem, ale verím, že ked človek pridá 300 storiek rôznych produktov len za účelom zarobiť čo najrýchlejší cash, tá firma, ktorú propaguje, nepredá ani ho*no, lebo ľudia tú storku proste prepnú, vedia, že tam bude len nejaká reklama a nič zaujímavé.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Na Slovensku je veľmi ľahké získať fame, stačí ísť do nejakej prízemnej televíznej show alebo vyhrať miss a hop, o 6 mesiacov predávaš vlastné mihalnice alebo nejakú podobnú hlúposť, čo ti vyrobia Číňania za 3 centy. Ja sa snažím len poukázať na fakt, že individuá podobné tým, čo som spomenul, sú skôr influencanceri, a nie influenceri.


Na stories pravidelne ukazuješ svoj súkromný život vrátane frajerky. Tá je so všetkým v pohode? 

Určite, snaží sa ma podporovať a teší sa aj za mňa, že followerikovia na Instagrame idú hore – a celkovo všetko okolo toho rastie. Keby to tak nebolo, tak s ňou nebudem, vzťah by mal byť o tom, že sa ľudia navzájom podporujú a moja frajerka sa určite teší, že sa ľudia bavia na veciach, ktorých je niekedy aj ona sama súčasťou. Keby som mal za frajerku nejakú hrotku, čo mi nedá dýchať a nonstop vyzerá jak keby sa jej zrútil celý svet, asi by som bol radšej sám.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Čo iné platformy? Keby ešte existoval, pôsobil by si na Vine? Môžeme očakávať nejakú YouTube aktivitu?

Neviem, asi by som na Vine nikdy nepôsobil kvôli tomu, že v slovenčine by to znelo trápne. Skôr som sledoval zahraničné Vine profily, kým to nezrušili. Podľa mňa sú americkí černosi najvtipnejší ľudia na svete a tí to totálne ovládli.

Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

Ak je reč o YouTube, pokojne by som išiel hosťovať do nejakého videa, ale momentálne nerozmýšľam nad založením vlastného YouTube kanálu. Rozmýšľam a chcem si rozbehnúť Twitch, aby som mohol streamovať, stále som rád hral hry a už teraz mám dosť aktívne instagram streamy, pri ktorých v podstate nič nerobím. Spojiť to s hrami môže byť celkom zaujímavé + počet ľudí na Instagrame by tomu mohol len pomôcť. Uvidíme.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Prosím ťa, prečo máš na profile faceswap Bianky Rumanovej s jej frajerom?

Jednoducho si z nich robím srandu. Ľudia si ma potom aj blokujú, väčšinou to je kvôli tomu, že sú to citlivky, ktoré nevedia zniesť kvapku humoru a kritiky, čo je už ich problém. Zuzka Plačková si ma blokla kvôli tomuto meme:

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hlavny antagonista (@wugabo),

Bianka bola zo slovenských zbytočných ľudí prvá, čo ma zablokovala. 21. augusta to boli dva roky, tým si vyslúžila túto krásnu profilovú fotku od neznámeho autora, dokonca ju mám aj vystavenú na polici v obývačke. Samozrejme, po menšej snahe ma zablokoval aj jej frajer, ale je to fakt iba kvapka v mori oproti celkovému počtu ľudí, ktorí sa cítili po nejakom vtípku ukrivdene.

Najviac ma sere Rytmus, ten si ma fakt bloknúť nemusel, ja som fanúšik, mám doma originálky a ty takto. No pekne.  

Na Instagrame pravidelne hejtuješ východniarov, najmä Vranovčanov. Čím sú iní než zvyšok Slovenska?

Nenazval by som to hejtom, to by bola zrada, kedže ja sám som z východu a som na to celkom hrdý. Východ Slovenska som bral celý život za jeden z najunikátnejších kútov sveta a myslím si, že z hľadiska humoru a humorných situácií sa nám nemôže západ alebo stred rovnať.

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Skôr poukazujem na tupotu niektorých ľudí, čo tu žijú a na nástrahy, ktoré na nich čihajú – ako napríklad pochybné drogové obchody, kúpy starých, 13-krát búraných áut a podobne. Určite to je aplikovateľné aj na iné časti Slovenska. Same shit, different neighborhood.

Domov
Zdieľať
Diskusia