Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. augusta 2018, 13:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Rakúsku nájdeš pláže ako z Karibiku. Raj neďaleko Slovenska skrýva kasíno, lode aj obrovskú vyhliadkovú vežu

ZAUJÍMAVOSTI MORE RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Dovolenku snov môžeš zažiť aj u našich rakúskych susedov.

Pod dovolenkou pri vode si zrejme väčšina z nás predstavuje horúce pláže v Taliansku či Grécku, no ak chceš svoje leto počas posledných týždňov osviežiť, nemáš náladu cestovať takmer tisíc kilometrov a Balaton je príliš nuda, rozhodne by si mal skúsiť Rakúsko.

Naši západní susedia skrývajú poriadnu hromadu jazier a my ti teraz predstavíme Wörthersee pri meste Klagenfurt. Rakúsky Karibik nájdeš na samom juhu krajiny a od morskej pláže je na nerozoznanie – teda, až na slanosť vody.

V okolí nájdeš napríklad vysoké vyhliadkové veže, kúpeľné mestečká, množstvá vodných atrakcií či kŕdle plachetníc. Hneď na brehu sa nachádzajú zámky a drahé domy rakúskych celebrít, pričom nesmieme vynechať ani kasíno či mestečko miniatúr. Navyše, hneď vedľa nájdeš veľké mesto, kde nájdeš všetko, čo len môžeš potrebovať. Samozrejme, ide o Rakúsko, ceny sú tak trošku vyššie, no nejde o žiadnu tragédiu a rozhodne neminieš toľko peňazí, ako by si nechal na Ibize či Kanárskych ostrovoch.

Teplota vody aktuálne dosahuje až 26 stupňov, ak teda zatiaľ nemáš jasné plány na zvyšok augusta, rakúske Wörthersee je jasnou voľbou.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Chris (@oemtuner),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Galo (@galo_v),

Domov
Zdieľať
Diskusia