Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
24. júla 2018, 15:01
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Starbucks čoskoro otvorí prvú kaviareň určenú pre nepočujúcich. Všetci zamestnanci tak budú musieť ovládať posunkovú reč

GASTRO STARBUCKS
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V novej prevádzke si navyše budeš môcť zakúpiť špeciálne poháre navrhnuté umelcami so sluchovou vadou.

Americký reťazec kaviarní Starbucks sa rozhodol otvoriť svoju historicky prvú americkú prevádzku určenú pre nepočujúcich a sluchovo postihnutých ľudí. Tá sa bude nachádzať vo Washington D.C. a otvorená bude v priebehu októbra na počesť založenia debutujúcej kaviarne pre nepočujúcich ešte z pred dvoch rokov v Kuala Lumpur, hlavnom meste Malajzie.

Prevádzku bude mať na starosti približne 20 zamestnancov, z ktorých väčšina bude taktiež sluchovo postihnutá, no rovnako tu nájdeš aj zdravých pracovníkov perfektne ovládajúcich americký posunkový jazyk. Interiér kaviarne bude navrhnutý a akustický upravený tak, aby vyhovoval zákazníkom a zjednodušoval im rozhľad, mobilitu a pohyb. Baristi budú nosiť špeciálne zástery s našitými posunkovými znakmi či taktiež odznaky s nápisom "I Sign" na znak toho, že sú schopní dorozumievať sa prostredníctvom posunkov.

Kaviareň bude otvorená v blízkosti Gallaudet University, súkromnej vysokej školy pre nepočujúcich a ťažko počujúcich študentov. Navyše si v nej budeš môcť kúpiť špeciálne poháre, navrhnuté umelcami so sluchovou vadou. Generálny riaditeľ NAD (Národnej Asociácie pre Nepočujúcich) považuje otvorenie tejto prevádzky za veľmi dôležité a oceňuje významný krok spoločnosti Starbucks.

Domov
Zdieľať
Diskusia