Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2018, 17:20
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Primark by mal čoskoro otvoriť svoju historicky prvú predajňu na Slovensku. Odevný reťazec sa údajne zaujíma o Bratislavu

MÓDA BRATISLAVA PRIMARK
Uložiť Uložené

Sieť populárneho lacného oblečenia avšak čelí problémom s kvalifikovanými zamestnancami či vhodnými priestormi.

Známy írsky reťazec s lacným, no kvalitným oblečením, Primark, sa s veľkou pravdepodobnosťou o nejaký čas konečne objaví aj na Slovensku. Údajne chce posilniť svoje predajne v strednej Európe. Momentálne sa najbližšia nachádza v susednej Viedni, no určite ťa poteší fakt, že pravdepodobne už onedlho nebudeš musieť kvôli tričkám za pár eur cestovať až za hranice.

Podľa najnovších informácií od Denníka N by sa mal odevný gigant zaujímať práve o slovenský trh. Poukázal na to vedúci oddelenia prenájmu komerčných maloobchodných priestorov a nehnuteľností CBRE Peter Pohanka. Írsky predajca už expandoval do mnohých krajín sveta vrátane Spojených štátov, no najpočetnejšie zastúpenie má rozhodne v európskych krajinách.

Avšak potenciálny príchod na naše územie, zvažujúci spoločnosťou, sa odvíja od mnohých faktorov, ktoré by jej mohli stáť v ceste. Hlavnou prekážkou je údajne najmä nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily, keďže Primark podľa všetkého vyžaduje do jednej predajne približne 300 až 400 zamestnancov trénovaných podľa noriem odevného reťazca a tých je na slovenskom trhu málo.

Odporúčané
Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) 3. marca 2024, 9:30

Primark údajne uvažuje výlučne len o našom hlavnom meste, no tým sa dostávame k ďalšiemu problému pre expanziu, a to vhodné priestory, ktoré spoločnosť ešte stále hľadá. Podľa svojich štandardov si totiž predajná plocha žiada 5000 až 8000 metrov štvorcových a mnohé svetové prevádzky sú ešte podstatne väčšie. Preto je veľkým problémom aj pre nákupné centrá vyhovieť Primarku, i keď z dôvodu lákavosti samostatnej značky majú veľký záujem zastrešovať ju.

O možnej expanzii na naše územie sa hovorí už nejaký čas, no podľa všetkého ide o zdĺhavý proces rozhodovania, ktorý ovplyvňujú náročné požiadavky reťazca. Napriek všetkému sa odhaduje, že do troch rokov by sa mal Primark definitívne rozhodnúť, kde presne a kedy otvorí svoju historicky prvú slovenskú predajňu.

Domov
Zdieľať
Diskusia