Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2018, 17:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zaplatil by si viac než 1500 eur za kedysi najväčší burger na svete? Privezú ti ho na špeciálnom vozíku a nezjedol by si ho ani za týždeň

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Najväčší burger na svete by ti musela prísť pomôcť zjesť celá tvoja rodina.

Aj keď v súčasnosti už rekord za najväčší komerčne dostupný hamburger nedrží, pred približne desiatimi rokmi sa reštaurácia Mallie’s Sports Grill & Bar v americkom štáte Michigan zapísala do svetoznámej Guinnessovej knihy rekordov.

Názov hamburgeru znie Absolutely Ridiculous Burger a úctyhodne vyznieva aj jeho hmotnosť. Samotná reštaurácia už viackrát prekonala svoj vlastný rekord, pričom jej hamburger sa objavil aj v televíznych programoch. Pred pár rokmi konzumáciu hamburgeru vyskúšala aj družina 40 ľudí z relácie Man v. Food, ale nebolo to v žiadnom prípade jednoduché.

Zaplatil by si viac než 1500 eur za kedysi najväčší burger na svete? Privezú ti ho na špeciálnom vozíku a nezjedol by si ho ani za týždeň
Zdroj: Guinness World Record Book

Ak by si zákazník chcel objednať hamburger priamo v reštaurácii, bude musieť do podniku zavolať približne 72 hodín vopred, aby mohli kuchári pripraviť obrovské množstvo mäsa. Burger vážiaci až 150 kilogramov je preplnený nielen výborným mäsom, ale aj šalátom, paradajkami, omáčkou a syrom.

Každá surovina je pritom vážená na kilá. Vrchnú časť žemle musia kuchári umiestňovať veľmi opatrne a napokon ti hamburger privezú ku stolu na špeciálnom vozíku, pretože žiadny čašník by ho nedokázal zdvihnúť. Reštaurácia ti ho dokonca za približne 180 eur zabalí, aby si ho mohol zobrať domov.

V roku 2017 pritom reštaurácia prekonala aj svoj vlastný rekord a momentálne priamo v menu ponúka aj rekordný burger, ktorý váži neskutočných 816 kilogramov a stojí 7500 eur. Rovnako ako v prípade mladšieho bratranca, aj momentálny rekordér vyžaduje objednávku minimálne 72 hodín vopred, aby mohla reštaurácia namlieť dostatočné množstvo mäsa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia