Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2018, 13:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci vymysleli appku, do ktorej už Google investoval takmer 15 miliónov dolárov. Zamerali sa v nej na rozšírenú realitu

TECH GOOGLE SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Zo Slovenska pochádza hromada úspešných nápadov, o čom nás opäť presvedčili chlapci z Blue Vision Labs.

Už minulosť ukázala, že Slováci sa v technologickom svete nestratia. Najlepším príkladom je definitívne Andrej Pančík. Za posledných pár rokov stál pri viacerých spoločnostiach, ktoré boli neskôr predané za desiatky miliónov eur.

Ešte v roku 2015 stál za spoločnosťou Prizeo a neprešiel ani rok od predaja prvej spoločnosti, kým Pančík spoločne s partnermi nepredal aj svoju druhú firmu Represent. Po výrazných úspechoch sa spoločne s kamarátmi začal venovať novej výzve. Startup Blue Vision Labs založili Peter Ondrúška, Lukáš Platinský a samozrejme aj Andrej Pančík, pričom ich cieľom bolo sústrediť sa na rozšírenú realitu.

Slováci vymysleli appku, do ktorej už Google investoval takmer 15 miliónov dolárov. Zamerali sa v nej na rozšírenú realitu
Zdroj: Blue Vision Labs

Po dvoch rokoch vývoja a počiatočných investíciách vo výške niekoľkých miliónov eur Blue Vision Labs úspešne predstavili svoju aplikáciu, pomocou ktorej môžu ľudia zdieľať zážitky prostredníctvom rozšírenej reality. Aplikácia pomocou vytvorenej technológie umožňuje to, aby rozšírenú realitu videli cez svoje zariadenia viacerí ľudia v reálnom čase, čo naznačuje aj slovo „collaborative“. 

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Technológia slovenských spoluzakladateľov najnovšie oslovila aj spoločnosť Google. Prostredníctvom svojej investičnej časti Google Ventures vložili do Slovákov svoju dôveru a rovno aj 14,5 milióna dolárov. Spoločnosť sa zo svojej investície teší, pretože oceňuje funkčný produkt a najmä vysokú kvalitu samotného tímu, ktorý na aplikácii pracuje.

Aplikácia schopná lokalizovať, ukladať a zdieľať obsah v reálnom čase s obyčajným objektívom na tvojom smartfóne očividne Google zaujíma aj v spojení s autonómnymi vozidlami, na ktorých vývoji spoločnosť už zopár rokov pracuje. Jej funkcie by mohli byť využívané aj pri navigáciách. Špeciálne 3D mapy predstavujú digitálnu kópiu skutočného sveta, ktorá sa s pomocou rozšírenej reality dokáže premeniť na lákavé miesto.

Domov
Zdieľať
Diskusia