Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2018, 20:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Black Panther aj naďalej dominuje Hollywoodu. Na konte má už vyše miliardy dolárov a stále zarába najviac (Box Office)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ani premiéra A Wrinkle in Time nedokázala zosadiť Panthera z trónu najzárobkovejších filmov v USA.

Po týždni sa vám opäť hlásime zo sveta filmových tržieb. Dnes to bude hlavne o Pantherovi a novinke A Wrinkle in Time, ale čo-to si povieme aj o ostatných snímkach či novinkách v kinách. Ešte predtým sa však pozrime na uplynulý týždeň a články, ktoré ste čítali najviac.

Najčítanejším sa aj na naše prekvapenie stáva článok o Saoirse Ronan, nesmierne talentovanej herečke, ktorá má v 23. rokoch na konte už tri oscarové nominácie. Najbližšie si pre vás teda autorka článku basha pripraví nejaké zaujímavosti o Timothéem Chalametovi, hviezde Call Me By Your Name. Práve jej mnohé hollywoodske celebrity predpovedajú veľkú budúcnosť.


Marvel je u vás stále nesmierne obľúbený,  aj preto sa nečudujeme, že až dva tohtotýždňové články sa dostali do top 5. Na druhom mieste boli nové fotografie a potvrdená stopáž Infinity War, no a z 5. miesta vás potešil aj článok o Thanosovi, jeho motiváciách a ďalších detailoch z filmu. Vyšiel pritom len včera.

Ak vás novinky okolo MCU zaujímajú aj naďalej, tešiť sa môžete na ďalší článok. Ten by mal doraziť v najbližších dňoch. 

3. najčítanejším článkom je takisto čerstvý rebríček najlepších stredovekých a starovekých vojnových filmov. 4. najčítanejším kúskom boli zase výsledky Oscarov. 

Black Panther má po 4 premietacích víkendoch na konte miliardu dolárov. Presnejšie hovoríme o čísle 1,078,615,601 miliardy dolárov. Pre Marvel tak ide o ďalší obrovský úspech. Po Iron Manovi 3, Avengers, Captain America: Civil War a Avengers 2 sa tak Panther stáva 5. MCU filmom, ktorému sa podarilo v kinách zarobiť viac ako miliardu.


V USA má Panther na konte už 562 miliónov dolárov, čo ho robí 7. najzárobkovejším filmom na domácej pôjde vôbec. Dá sa očakávať, že sa ešte o čosi posunie. Je možné, že sa dostane aj na 3. miesto, kde by vystriedal Titanic.

Ten v USA zarobil dokopy 659 miliónov dolárov. Na druhom mieste je Avatar so 760 miliónmi dolárov. Na prvom je, samozrejme, The Force Awakens s úžasnými 936 miliónmi, ktoré už asi nikdy nič neprekoná. 

Pantherovi tak na 3. miesto v USA chýba už "len" vyše 100 miliónov dolárov a vzhľadom na fakt, že vo svojom 4. premietacom týždni zarobil doma 40 miliónov aj napriek premiére ďalšej veľkej disneovky A Wrinkle in Time.

Tá stovka je prakticky istá a celosvetovo by sa to mohlo zastaviť niekde na úrovni The Last Jedi (1,331 miliardy), prípadne návrat Lukea kráľ Wakandy aj prekoná. Pomôžu tomu aj zárobky z Číny, kde Panther v piatok premiéroval a údajne si ukradol až 60 miliónov dolárov.

Pre porovnanie, The Last Jedi, ktoré sa v Číne premietalo 6 týždňov, dokopy zinkasovalo len 42 miliónov. Pripočítajte si z toho tržby z predaja merchandisingu a iné príjmy a Panther vygeneruje tržby väčšie ako 2 miliardy dolárov. 

A teraz už k novinke menom A Wrinkle in Time (V pasci času). Podľa recenzentov ide od Disney po dlhšom čase krok vedľa. Fantasy je to údajne síce pekné, ale "špatí" ho až príliš veľa chýb. Viac sa dozviete v našej recenzii o mesiac v apríli. 


Dokopy má dobrodružné fantasy na konte 39 miliónov dolárov (v mnohých krajinách ju premiéra ešte len čaká). Nepoznáme však budget, takže si netrúfame povedať, ako na tom je z hľadiska finančnej situácie.

Tých 32 miliónov v USA v premiérový víkend však nie je vôbec ohurujúcich a spoločne s kritickým prijatím môžeme usúdiť, že režisérka Ava DuVernay už pre Disney asi nič drahé nenatočí.

Snímka vychádza z knižnej predlohy Madeleine L’Engle a hlavnou hrdinkou je tínedžerka Meg Murry, jej brat Charles Wallace a ich kamarát Calvin, ktorí sa dostanú do neuveriteľného dobrodružstva v iných dimenziách. To všetko s cieľom nájsť Meginho a Charlesovho strateného otca.


Na treťom mieste máme ďalšiu novinku, horor Strangers: Prey at Night (Oni 2). Po 10 rokoch sa fanúšikovia jedničky dočkali pokračovania a vzhľadom na očakávania po kvalite jednotky sú vlastne spokojní. Ide o ničím výnimočný horor, no ak ste nenároční a v kine túžite po krvi, Oni 2 vám po tom hlad určite zaženú. 


Snímka debutovala len v USA, kde za ňu návštevníci kín dokopy dali slušných 10 miliónov dolárov. 

Na 4. mieste sa nachádza minulotýždňový debutant Red Sparrow. Z USA pritieklo do kasy ďalších 11 miliónov a spoločne so zvyškom sveta tak dokázali pre novinku Jennifer Lawrence zabezpečiť 83 miliónov dolárov. 

Jennifer Lawrence je Dominika Egorova. K splneniu náročných misií využíva svoju myseľ i telo. Všetky jej úspešné akcie však naruší príchod agenta CIA. Ten Dominike prezradí, že jej život je v obrovskom ohrození a pokiaľ chce prežiť, musí s ním spolupracovať.


Novinkami v amerických kinách boli aj Gringo, uletená komédia okolo drog s Charlize Theron a Joelom Edgertonom, skvelo vyzerajúca thrillerová dráma Thoroughbreeds s Anyou-Taylor Joy, ktorú recenzenti slušne vychválili a taktiež nie veľmi zaujímavý The Hurricane Heist. 

Prvý menovaný zhrabol vyše 2 miliónov, druhý menovaný vyše milióna a posledný vyše 3 miliónov, takže veľa vody rozhodne nenamútili. Rozpočet poznáme len u Hurricane Heist, ktorý dokopy aj s reklamou a všetkými ostatnými nákladmi mohol stáť minimálne 50 miliónov dolárov, ktoré zarobí len veľmi ťažko, respektíve vôbec.

To je od nás pre tentokrát opäť všetko. Pokiaľ sa chcete v tabuľke lepšie orientovať, Minulý týždeň znamená poradie snímok pred siedmimi dňami (N je novinka a nedá sa teda nijako porovnávať), Víkend USA prezradí, koľko zarobila snímka na pôde Spojených štátov, pod -/+ sa skrýva údaj o percentuálnom náraste/strate tržieb v porovnaní s minulým týždňom. Celosvetovo je jednoduchý súčet všetkých tržieb na planéte a Týždeň vám napovie, ako dlho už snímka beží v kinách.

Na záver ešte dodáme, že naša rubrika Box Office je pravidelná a sledovať ju na našom webe môžete v pravidelných týždňových intervaloch (predchádzajúce časti spolu s ďalšími informáciami o tržbách nájdete na tomto odkaze).

PS: Chválené sci-fi Annihilation sa už po týždni prepadlo na 9. miesto. Dokopy má Garlandovo nové bábo len 26 miliónov dolárov, takže ak ho chcete podporiť, predplaťte si Netflix, keďže už od zajtra ho tam budete môcť vidieť v HD. 

Poradie

Min.týždeň

Názov filmu    

Víkend USA

 -/+

Celosvetovo

Týždeň

      1.        1.

Black Panther

 $41,136,000

-38.0%

 $1,078,615,601      4.
      2.         N A Wrinkle in Time  $33,316,000 -  $39,616,000      1.
      3.         N

Strangers: Prey at Night  

 $10,480,000 -  $10,480,000      1.
      4.         2.

Red Sparrow

 $8,150,000 -51.6%  $82,923,239      2.
      5.         4.

Game Night

 $7,905,000 -24.1%  $69,745,632      3.
      6.         5.

Peter Rabbit

 $6,800,000 -32.0%  $119,657,806      ť.
      7.         3.

Death Wish

 $6,600,000 -49.3%  $23,875,301      2.
      8.         N. The Hurricane Heist  $3,150,000 -53.7%  $3,150,000      1.
      9.         6 Annihilation  $3,150,000 -43.8%  $26,094,514      2.
     10.         7.

Jumanji 2

 $2,755,000 -37.9%  $934,129,493      12. 
 
Domov
Zdieľať
Diskusia