Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2018, 19:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér thrilleru Čiara natočí čarovnú vianočnú rozprávku plnú zázračných bytostí a netradičného humoru

FILMY A SERIÁLY PETER BEBJAK
Uložiť Uložené

Žánrovú zmenu si Bebjak nevie vynachváliť. Budú s jeho projektom spokojní aj diváci?

RTVS v spolupráci s DNA Production, ktorej spolumajiteľom je režisér Peter Bebjak (Čiara, Čistič), má v pláne na tohtoročné sviatky divákom ponúknuť úplne novú vianočnú rozprávku s názvom Vianočné želania. Jej natáčanie sa začalo 21. februára (února) 2018 na moravskom hrade Bouzov. Ďalšie scény by mali byť nakrútené v Zuberci, na Červenom Kameni či v Adršpašských skalách

Bebjaka väčšina slovenských divákov pozná ako režiséra drsnejších žánrov, a tak je táto zmena vcelku prekvapivá. Ako ale situáciu vníma on sám? „Rozprávka je krásny žáner, ktorý je pre celú rodinu. Po filmoch, ktoré som v poslednej dobe robil, alebo na nich pracujem, je príjemné robiť na príbehu, v ktorom dobro zvíťazí na zlom“.

Režisér thrilleru Čiara natočí čarovnú vianočnú rozprávku plnú zázračných bytostí a netradičného humoru
Zdroj: Čská Televize, Offside MEN, PubRes, RTVS

Podľa vyjadrenia vedenia RTVS môžeme v príbehu očakávať mnohé čary, poetickú atmosféru Vianoc, niekoľko zázračných bytostí, ale aj kopu zábavy

„Silnou stránkou a korením Vianočného želania je humor, ktorého nositeľmi sú veršujúci, stále hladný škriatok a nahluchlá tetuška ježibaba. Je to rozprávka s klasickými rozprávkovými motívmi, no netradičným hrdinom, ktorý ich posúva do celkom nových originálnych súvislostí,“ uviedla dramaturgička RTVS Halka Marčeková. 

No a čo presne nás v príbehu vlastne čaká?


Režisér thrilleru Čiara natočí čarovnú vianočnú rozprávku plnú zázračných bytostí a netradičného humoru
Zdroj: DNA Production

Dcéra ťažko chorého kráľa (Ján Gallovič) sa oboznámi s dávnou legendou o zázračnej korune kráľa Svaroga (Ondřej Vetchý). Tá by údajne mohla otca princeznej Michaely (Simona Kollárová) zázračne vyliečiť. Rozhodne sa teda vydať na cestu do bájneho kráľovstva, no ešte predtým potrebuje nabrúsiť meč a podkuť svojho koňa.

Preto sa zastaví u dedinského kováča Martina, ktorý je mimochodom od narodenia slepý. Keď postupom času nebojácny a dobrosrdečný Martin zisťuje, že sa princezná z výpravy stále nevrátila, neváha a vycestuje mladej Michaele na pomoc. 

Na púti ho sprevádza škriatok, ktorý za sladkú buchtu ponúka svoje múdre rady a príjemnú spoločnosť. Nevidiaci Martin si bude musieť poradiť nielen s nástrahami okolitej prírody, ale aj s prefíkanou ježibabou (Csongor Kassais) a temným čarodejníkom Vlkanom.

Domov
Zdieľať
Diskusia