Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2018, 20:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Youtuberka tvrdila, že vegánstvo lieči rakovinu, sama však chorobe paradoxne podľahla. Ani striktné presvedčenie jej v boji nepomohlo

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Mari sa snažila liečiť rastlinnými nápojmi, no nakoniec to nevyšlo.

To, že niečomu veríš, ešte neznamená, že to musí byť pravda. Na vlastnej koži to bohužiaľ vyskúšalo aj youtuberské duo Mari & Liz. Na svojom YouTube kanále sa snažili šíriť povedomie o dvoch témach - o kresťanstve a vegánstve. Mari, ktorá je mimochodom tetou Liz, však dávnejšie diagnostikovali rakovinu, ktorá sa časom rozšírila aj do jej krvi, pečene a pľúc.

Mari a Liz si uvedomovali vážnosť choroby, no verili, že vegánstvo Mari spasí. Presvedčené sa rozhodli dokumentovať celý boj youtuberky s chorobou, aby divákom ukázali, že konzumácia len rastlinných produktov dokáže Mari spasiť. Medzi liečebné metódy patrili napríklad citrónovo-zázvorový nápoj, ktorý mal zničiť zdroje zapálených miest, či napríklad 90-dňová kúra, kedy Mari konzumovala len prírodné ovocné šťavy. Tie si aj sama pripravovala, no sama po ukončení uznala, že išlo len o boj voči chorobe a k ničomu podobnému by sa inak neodhodlala.

Trpela totiž veľkým nedostatkom podstatných živín a cítila sa neustále chorá a malátna. Keď sa však znovu konečne najedla, vyhlásila: "Budem pokračovať v tejto prírodnej ceste. Je to za mnou, som vyliečená. Cítim to v mojom tele a duši."  To však nebola tak úplne pravda, Mari totiž nakoniec chorobe podľahla. Jej neter Liz však prišla so zvláštnym vysvetlením. Za všetko vraj môžu kúsky mäsa, ktoré musela Mari zjesť na naliehanie školenej opatrovateľky.

Domov
Zdieľať
Diskusia