Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2018 o 19:53
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Jóhann Jóhannsson, famózny skladateľ hudby k filmom Teória všetkého, Sicario či Arrival, nás vo veku 48 rokov navždy opustil

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Celý filmový aj hudobný svet dnes nečakane zasiahla nesmierne smutná správa.

Aj keď vám smutné správy prinášame iba veľmi, veľmi neradi, je to stále súčasť našej práce. Tentokrát vám, žiaľ, musíme s poľutovaním oznámiť, že talentovaný skladateľ nielen filmovej hudby menom Jóhann Jóhannsson už viac nie je medzi nami.

Správu o jeho včerajšom úmrtí v Berlíne potvrdil jeho manažér, pričom okolnosti a príčina smrti sú momentálne stále neznáme. Tento famózny Islanďan sa síce dožil iba 48 rokov, no v priebehu svojej kariéry nás častokrát udivoval skvelými a nezabudnuteľnými hudobnými motívmi.

Bol známy najmä dlhoročnou spoluprácou s kanadským režisérom Denisom Villeneuveom, ktorému zložil hudbu do takých peciek, ako PrisonersSicario a Arrival. A hoci si na prestížneho Oscara siahnuť nestihol, podarilo sa mu získať aspoň Zlatý glóbus za prácu na životopisnej dráme The Theory of Everything.

Samozrejme, jeho rodine aj známym vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Jóhann Jóhannsson, famózny skladateľ hudby k filmom Teória všetkého, Sicario či Arrival, nás vo veku 48 rokov navždy opustil
Zdroj: Jónatan Grétarsson
Domov
Zdieľať
Diskusia